fbpx
Претрага

Списак за скијање

Списак потребних ствари за скијање зависи донекле од детета до детета: колико се зноји, колико је зимљиво, какве су му навике и слично. У апартманима је веома топло. Са друге стране, док је дете напољу важно је да може добро да утопли шаке и стопала. Значи термо чарапе и добре, непромочиве чизме и рукавице су непоходне.
За скијаше је обавезна поткапа, да могу да ставе кацигу.

Добар је и активни веш, ако га имате, то дете може да носи док је на скијању. Дукс од полара је топао и пријатан и такав један је довољан да се носи на часовима скијања. Све остало испод ски одеће се не прља. Важно је да дете има чист веш и чисте чарапе за сваки дан. Две тренерке су за седам дана сасвим довољне. Пешкира и постељина има
довољно у апартманима, немојте их паковати. Деца понесу понеки слаткиш да се засладе ако желе. Воће и квалитетне оброке спремамо ми. Свакога дана припремамо три главна оброка и између тога воће као ужину, топао чај, цедевиту, лимунаду и слично. Време за оброк усклађујемо са часовима скијања. Даца не крећу на час гладна, нити пуног стомака.

Сви обично понесу нешто чиме ће се забавити кад нису напољу. Ми понесемо дечје филмове, папир, фломастере, књиге… Можете послати неку играчку или цртани филм.

Молим Вас да нас не претрпавате стварима и огромним коферима. Смештај је на самој стази што одговара деци, али прави велике проблеме са пребацивањем ствари од паркинга до апартмана. Сваке године имамо велики вишак одеће и обуће. У неким сменама нека деца су имала у коферу по три пара патика и разних других ствари које немају где да обуку или обују.

Што се тиче обуће потребне су само једне чизме или зимске ципеле, по могућности непромочиве. Неке девојчице су имале лепе, елегантне чизмице од преврнуте коже које су се оквасиле пре него што су стигле до апартмана. Наредних седам дана сви прескачемо преко њих, јер немамо места где да их одложимо. Обућу коју деца носе треба да осушимо негде и сваки вишак обуће је на сметњи. Нека деца крену са плетеним рукавицама. Тешко их је сачувати здраве, ако су неадекватно спремњени за снег. Не треба нам много одеће,
само неколико одговарајућих ствари. Ствари не морају бити маркиране, важно је да издрже два сата на снегу, а после ћемо их сушити.

Немојте да деца сама пакују кофере и сама смишљају шта им треба, а шта не. Нека изаберу мало играчака, а за остало се побрините Ви.
Кренућемо аутобусом у недељу 7. фебруара у 9 часова са паркинга код Ловца. Ту деци спакујте само ранчић са стварима за пут и ништа друго. Пут је кривудав, ако треба нека попију таблетицу за мучнину.

трегер мација, гаћице6
мајице са дугим рукавима2
панталоне, тренерке2
џемпер, дукс2
чарапе кратке топлије7
дуги веш, хулахопке3
пижама1
капа, поткапа обавезно, шал1
ски одело, рукавице1-2
патофне, папуче1
заштитна крема за лице1
прибор за умивање1
влажне марамице – млађи1
кесе за прљав веш
књиге за читање по жељи
друштвене игре, играчке
цд цртани – млађи
слатикиши по жељи

Срдачан поздрав,
Весна

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.

Погледајте шта се руча у вртићу