fbpx
Претрага

Простор за децу

ПУ „Гимназион“ користи око 760 м2 затвореног простора подељеног на функционалне целине у којима је сваки део наменски опремљен и уређен. Простори намењени деци структуирани су по центрима интересовања чији садржаји одговарају свим аспектима развоја. Изабрани материјали и средства су у сваком тренутку доступни деци, намештај је покретан и прилагођен потребама васпитно образовног рада. У складу са стандардима поједини делови намештаја су фиксирани за зид. Приликом уређења простора се водило рачуна о могућности за брзу и лаку трансформацију појединих центара како би се стално уносиле одговарајуће промене. Тако на пример, продавница може током једног месеца да буде прехрамбена, следећег продавница играчака, ципела, накита, кућних потрепштина… Радне собе су опремљене играчкама и дидактичким материјалима који одговарају деци различитих узраста, као и различитим областима васпитно образовног рада.

Дворишта за игру на отвореном су уређена и пространа. Постављени су елементи: љуљашке за млађу и за старију децу, велики центар са две куле, косом површином за пењање, степеницама и тобоганом, ракета, центар са круговима за пењање, воз, клацкалице на федерима, центар за игру, вртешка, трамболине, базени за најмлађе, клупе, канте за отпатке.

Купатила за децу имају дечје тоалете, одвојене преградама и означене, дечје лавабое, дозере за сапун, полице са прибором за негу зуба, креме за руке, огледала…

Кухиње су савремено опремљене и служе за сервирање хране.

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.

Погледајте шта се руча у вртићу