fbpx
Претрага

14. – 18.децембар – Златоруни ован

РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ ЗА ПЕРИОД ОД 14. ДО 18. ДЕЦЕМБРА 2020. ГОДИНЕ

НЕДЕЉНЕ ТЕМАТСКЕ АКТИВНОСТИ – ИГРЕ ЛОПТАМА

Претходне недеље деца су била јако активна и заинтересована за све игре лоптама које смо реализовали, пажња у њима им је била дуга, игре смо на захтев деце често понављали више пута па смо одлучили да им и за ову недељу припремимо још игара у којима ћемо се служити лоптама.
Са децом певамо песмицу “Лопта”:
“Скаче лопта опа – опа,
скаче бата тапа – топа!
Лопту хватај,
лопту дај,
баци пет за крај!”

Док будемо певали песмицу, васпитач са висине испушта лопту на под да би скакала, добацује лопту неком од деце, додаје лопту и сл.
Организујемо игру “Бацање лопти”. Васпитач припрема кутију или корпу и више малих лопти које ређа на под близу корпе. Позива једно по једно дете да приђе, узме лопту и убаци је у корпу. Кроз ову игру вежбамо вештину бацања, координацију покрета и координацију око-рука. Бацање лопте до одређеног места је тешка вештина коју треба увежбавати. Млађој деци ћемо показати како да убаце лопту у корпу,
помоћићемо им да направе одговарајући покрет руком у правом
тренутку.
Картонске или пластичне чаше ређамо у виду пирамиде, једну на
другу у висину. Деци дајемо лопте и могућност да бирају да ли ће чаше обарати тако што ће лопту бацати или котрљати. Пирамиду од чаша обара једно по једно дете и на тај начин децу учимо стрпљењу и да морају да сачекају свој ред у игри.
Деци организујемо ликовну игру “Разигране лоптице”.
Припремамо неколико кутија од ципела у којима дно облажемо белим папиром. Неколико пин-понг лоптица избушимо шилом и у њих помоћу шприца убризгамо туш боје. Потом лоптице са бојом спуштамо у кутије и дајемо деци дрвене шпатуле којима лоптице померају по подлози. На тај начин стварамо необичне шаре.

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу