fbpx
Претрага

30.11. – 04.12. – Златоруни ован

РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ ЗА ПЕРИОД ОД 30. НОВЕМБРА ДО 4. ДЕЦЕМБРА 2020. ГОДИНЕ

НЕДЕЉНЕ ТЕМАТСКЕ АКТИВНОСТИ – ИГРЕ СКРИВАЊА И ОТКРИВАЊА

Током претходне недеље деца су показала велико интересовање за све игре скривања и откривања које смо реализовали, па пратећи и даље њихова интересовања и ове недеље настављамо да се играмо на исту тему.

Играмо се игре “Погоди у којој је руци!”. Васпитач држи мали предмет у стиснутој песници и тражи од деце да погоде у којој руци је предмет. Игру понављамо све док траје интересовање деце.

Деци припремамо кутију изненађења. У кутији су скривени мали предмети. Сваки предмет је везан за траку која вири из кутије. Најпре васпитач повлачи једну траку и извлачи предмет из кутије а онда предлаже деци да и она покушају. Свака трака доноси ново изненађење, са децом коментаришемо све што радимо и именујемо предмете које су открили на другом крају траке.

У мање картонске кутије и кутије од крема убацујемо и скривамо ситне предмете. Деци предлажемо да откријемо шта је скривено у кутијама. Деца ће манипулисати са њима и морати да се снађу и отворе кутије да би пронашла предмете скривене у њима.

У собу уносимо мекани тунел и шатор. Кроз слободну игру деца ће се провлачити кроз тунел, скриваће се у тунелу и шатору.

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу