fbpx
Претрага

16. – 20.новембар – Златоруни ован

РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ ЗА ПЕРИОД ОД 9. ДО 13. НОВЕМБРА 2020. ГОДИНЕ

ПРОЈЕКТНЕ АКТИВНОСТИ: ТЕТКА ЈЕСЕН – ЈЕСЕЊЕ ДРВО

Током боравка напољу, често смо прикупљали опало лишће.
Деци смо скретали пажњу на боје лишћа, питали их са чега оно пада, упоређивали облике, боје, величину лишћа и сл. Деци предлажемо да се играмо са лишћем које смо прикупљали.

На прозор лепимо провидну самолепљиву фолију, на њој исцртавамо стабло и гране дрвета а деци дајемо задатак да на дрво залепе суво лишће. Усмеравамо их где да ставе лишће (на грану, испод дрвета…).

Читаћемо песмице о јесени, о јесењем дрвету:
“Златно лишће с’грана пада,
за игру је време сада,
лишће, насмејаног лица,
с’дедом скупљам у колица!”

Са децом ћемо радити вежбице разгибавања глумећи дрво.
Ветар ће померати гране дрвета на једну па на другу страну (померамо руке лево, десно), са њега опада лишће (руке су нам подигнуте у вис, спуштамо их до пода при чему померамо прстиће), пада на под и ту спава (лежемо на под, стављамо дланове под образ и спавамо).

На крају недеље разговарамо са децом о јесењим плодовима са којима смо се играли претходних недеља и предлажемо деци да направимо нашу Тетку Јесен. На хамеру исцртавамо главу тетке, а хаљину јој правимо од јесењих плодова (суво лишће, семенке кукуруза, кестен, суво цвеће…). Правимо један заједнички рад. Током игре са децом коментаришемо шта правимо тетки – хаљину, чиме је украшавамо. Децу подстичемо да именују плодове које лепимо.

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу