fbpx
Претрага

03. – 07.август – Златоруни ован

РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ ЗА ПЕРИОД ОД 3. ДО 7. АВГУСТА 2020. ГОДИНЕ

НЕДЕЉНЕ ТЕМАТСКЕ АКТИВНОСТИ: ЛЕТЊЕ ВОЋНО

ОСВЕЖЕЊЕ

Почетком друге недеље са децом се подсећамо које смо летње воће помињали претходне недеље и о чему смо разговарали.

Доносимо лимун, воду, шећер, бокал и предлажемо им да направимо лимунаду и освежимо се. Сечемо и цедимо лимун, децу усмеравамо и подстичемо да и сами то пробају. Сок сипамо у воду, додајемо шећер, мешамо, а потом пијемо припремљено освежење. Током игре са децом разговарамо, коментаришемо све што радимо и изговарамо стих из песме Љубивоја Ршумовића – “Ако желиш на све бити имун, једи,
цеди, среди жути лимун.”

На исечене шаблоне бокала деци предлажемо да отискујемо лимун уз помоћ темпере. Отиске правимо лимуном пресеченим на пола. Са децом градимо кулу од воћкица. Показујемо им делове куле. Деца најпре именују једну по једну воћкицу са плочице и траже одговарајућу воћку.

Децу подстичемо да саграде што вишу кулу при чему вежбамо ситну моторику, координацију око рука и прецизност покрета. Са децом правимо ананас. Деца жутом темпером боје шишарке. Када их обоје на врх шишарке додајемо зелено лишће ананаса направљено од папира.

Недељу завршавамо игром са магнетима воћа. Деца именују воће са магнета и лепе их на магнетну таблу, али имају задатак да лубеницу, шљиву, кајсију, брескву, ананас, лимун ставе на посебно означено место на табли.

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу