fbpx
Претрага

8. – 12. јуни

ТЕМА: ЈАГОДЕ

Прошле недеље смо са децом започели упознавање са раним воћем. Упознали смо се са трешњама, а ове недеље ћемо се упознати са јагодама.

Недељу започињемо читањем песмице “Јагода” од Божане Јандрић.

Потом са децом разговарамо о јагодама. Какве су боје, шта имају по себи? Деци показујемо слике домаће и шумске јагоде, упоређујемо их, разговарамо о разликама, где које јагоде расту и сл.

Организујемо игру “Беремо јагоде”. Васпитачи лепе сличице јагода на различита места по соби, деци на дохват руке, а потом их позивају да по соби траже јагоде и беру их. Јагоде које пронађу и „уберу“ сакупљаће у корпицу.

Са децом правимо јагоде. Васпитачи припремају најлон кесе и црвени креп папир. Деци дајемо да цепкају креп папир и од њега праве куглице. За то време васпитачи од кеса праве врећице у облику јагоде које ће деца пунити куглицама од креп папира. На готове јагоде додајемо зелену крагницу и петељку.

Са децом разговарамо шта све можемо да правимо од јагода (торту, џем, слатко, салату, сладолед…). Након тога им предлажемо да правимо слатко. Прво ћемо сећи јагоде, пробаћемо их, додаваћемо шећер и на крају ћемо све спаковати у теглу.

Недељу ћемо завршити ликовном игром, отискиваћемо јагоде. Деца ће босим стопалом стати у црвену темперу, а потом на папир. На отиснута стопала ћемо додати црне тачкице (семенке) и зелене листиће.

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу