fbpx
Претрага

16. – 20. март

ВЕЛИКО-МАЛО

Током предходне недеље деца су показала велико интересовање у играма и активностима у којима смо упоређивали, сортирали и правили разлику између великог и малог. Из тог разлога ћемо и ове недеље организовати низ различитих активности у којима се провлачи појам велико-мало да би деца што боље усвојила те појмове. Најпре припремамо материјал, круг залепљен на велики хамер, велике и мале латице. Деца бирају латице, упоређују их и добијају задатак да велике латице лепе на велики, а мале на мали круг и тако заједно правимо велики и мали цвет. Децу такође учимо сарадњи и подстичемо паралелну игру.

Деци нудимо слагалицу, мешамо делове, најпре именујемо појмове са слагалице, а онда их усмеравамо да спајамо нпр. велико и мало дрво, велику и малу куцу, велику и малу зграду и сл.

Са децом организујемо игру “Пронађи прави отвор”. Припремамо кутију са великим и малим отворима и велике и мале лопте. Деци дајемо задатак да пронађу прави отвор, односно отвор кроз који пролази одговарајућа лопта. Са децом истражујемо кроз који отвор може да прође која лопта, коментаришемо током игре све што радимо.

Деци дајемо на папиру одштампане велике и мале предмете нпр. велика и мала лопта, цвет, књига и сл. Деца бирају два фломастера различите боје и добијају задатак да велике предмете обоје једном, а мале другом бојом.

Крајем недеље деци организујемо игре серијације од највећег до најмањег. Пипремамо колутове и коцке различитих величина.

Објаснићемо деци циљ игре, а онда ћемо их наводити да покушају да направе низ од највећег до најмањег колута. Низови ће бити сачињени од највише четири елемента.

Музичко забавише: Бројалице, звечке – среда

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу