fbpx
Претрага

9. – 13. март

ВЕЛИКО-МАЛО

Током спонтане игре деце васпитачица се једној једној девојчици обратила рекавши јој: “Ти си мала?”. Девојчица је упорно понављала: “Ја сам велика девојчица!“

Васпитачи долазе на идеју да децу ближе упознају са појмовима ВЕЛИКО и МАЛО.

Разговарамо са децом шта је велико, а шта мало? Појмове им објашњавамо користећи оно што нам је доступно у непосредном окружењу и блиско деци, уз помоћ играчака и других предмета који се налазе у соби. Упоређиваћемо предмете, који је предмет већи, а који мањи. Поредимо предмете тако што их прислањамо један уз други.

Деца имају задатак да донесу по један предмет са полице, одреде да ли је он мали или велики, и ставе га поред великог и малог предмета који се налази на столу.

Како би усвојили појам велико-мало један од начина нам је и покретна игра возић. Васпитач представља велику локомотиву, а деца мале вагоне.

Ујутру рано брзи воз се креће,

идемо децо да беремо цвеће.

Децу ћемо окупити око стола, где се налазе две кутије мања за мање лопте, велика за велике где деца имају задатак да одговарајуће лопте ставе у одговарајуће кутије.

У грађевинском кутку деца ће од великих и малих коцки правити грађевину по свом избору и на тај начин обнављати појам велико-мало о којем смо причали током недеље.

Музичко забавише: Зум, зум – среда

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу