fbpx
Претрага

10. – 14. фебруар

ПРОЈЕКТНЕ ТЕМАТСКЕ АКТИВНОСТИ

Током слободне игре, мања група деце се играла са слагалицом са геометријским облицима. Током игре једно дете је коментарисало: “Овде коцка (квадрат), овде круг.” Васпитачи су се придружили игри и подстицали и осталу децу да именују облике које смо слагали.

Тако долазимо на идеју да децу боље упознамо са различитим геометриским облицима. Најпре са кругом.

Деци за почетак показујемо слику круга, питамо их:” Шта је то?”,а потом им предлажемо да по соби пронађемо још играчки и других предмета који имају облик круга.

Деци организујемо игру “Коло”. Деца се држе за руке у затвореном колу-кругу, објашњавамо им да смо направили велики круг заједно, а потом певамо песмицу:

Песмицу понављамо више пута, подстичемо децу да певају са нама, и у кругу се наизменично крећемо прво на једну а потом на другу страну.

Пошто смо претходних дана са децом разгледали и откривали шта нам је све у соби у облику круга, предлажемо им игру са празним кутијама од крема. Припремамо неколико кутија са поклопцима различитих величина. Деци најпре дајемо задатак да кутије отварају, да скидају кругове са њих, а након тога ће имати задатак да за сваку кутију пронађу одговарајући круг-поклопац.

Крајем недеље са децом цртамо кругове. Поделићемо им папире и воштане боје и показати им како да нацртају круг. Током игре са децом коментаришемо све што радимо. Причамо о томе шта цртамо, који је круг велики, који мали, упоређујемо их, разговарамо о бојама које користимо и сл.

Музичко забавише: Заклео се бумбар – среда

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу