fbpx
Претрага

16. – 20. децембар

Пројектна активност – ПРАЗНИЧНА ЧАРОЛИЈА

Током прославе рођендана једне девојчице из групе, деца су се служила чоколадицама – пралинама у облику новогодишњих обележја – Деда Мраз, јелка, ирвас. Једно дете је препознало Деда Мраза, а потом смо подстицали децу да покушају да открију које облике још ту имамо.

С обзиром да се ближи Нова година, васпитачи одлучују да децу боље упознају са Деда Мразом и са Новогодишњим празницима.

Пројектне активности започињемо разговором са децом. Покаујемо им слике Деда Мраза. Питамо да ли знају ко је то? Како је обучен, како изгледа, где живи и сл. Разговарамо и о томе у чему се вози, ко вуче његове санке, ко му помаже у припреми поклона, где их носи, где оставља и сл.

Деци читамо причу “Заборављени ирвас” (Биљана Максимовић). Разгледамо сликовницу, причамо ко се све појављује у причи, именујемо их. Деци ћемо причу читати више пута.

Кутија Новогодиших жеља – са децом разговарамо шта би волели да добију од Деда Мраза, записујемо дечје жеље и стављамо их у кутију. Потом деци предлажемо да одаберу неку играчку из собе која им се највише свиђа, прикупљамо играчке и стављамо их у врећу. Затим врећу носимо на леђима, као што и Деда Мраз носи своју.

Током недеље деци читамо Новогодишње песмицу:

Да вам се остваре сви лепи снови

и они стари и они нови,

да вам се остваре све тајне жеље,

да децу свуда прати весеље.

да вам је здравље као од челика,

да сва деца порасту велика.

(Сергеј Михалков)

Музичко забавиште: “Звончићи, звончићи” – среда

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу