fbpx
Претрага

7. – 11. октобра – Дечија недеља

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

ДА ПРАВО СВАКО – ДЕТЕ УЖИВА ЛАКО“

Недеља пред нама је Дечја недеља која се ове године бави “Дечјим правима.” Све планиране активности са децом ове недеље биће у знаку Дечје недеље, дечјих права, другарства и породице.

Са децом ћемо правити “Зид дечјих права”. Родитељима ћемо дати задатак да на картицу напишу једно дечје право по свом избору. Када прикупимо картице причаћемо са децом о дечијм правима, али ћемо их наводити и да откријемо које су њихове обавезе тј. дужности које произилазе из тих права. Потом картице са правима лепимо на хамер и правимо наш “Зид дечјих права”.

Разговараћемо и о другарству. Опет ћемо у сарадњи и уз помоћ родитеља у вртићу имати “Дан плишаних играчки”. Родитељи ће имати задатак да код куће са дететом одаберу једну плишану играчку, коју ће дете понети у вртић. Васпитачи ће осмислити неке игре у којима ћемо користити плишане играчке које су деца донела, а кроз те игре ћемо децу подстицати пре свега на заједничку игру и учићемо их лепоти дељења са другима.

Током недеље у просторијама вртића васпитачи ће угостити родитеље на радионици за родитеље на тему: “Венац другарства”. Креације које су заједно израдили деца и родитељи уз помоћ васпитача ујединиће у један заједнички рад “Венац другарства”.

Током недеље васпитачи ће деци читати разне стихове на тему дечјих права.

Музичко забавиште – среда

Јавна манифестација “Док прелазе брда и чуке, мама и тата држе се за руке” – радионице за децу и родитеље на Градском тргу у среду 9. октобра у 16,30

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу