Архиве категорија: Актуелности

 • Радимо код куће
 • Све ће добро бити
 • Уплатнице за март

  Можете преузети листу свих уплатница кликом на овај линк: uplatnice-03-2020.pdf

 • Конкурс у државним вртићима

  Поштовани родитељи, деца која су добила привремено решење о субвенцији (Ања Дмитрић, Дина Крстић, Лана Матијевић и Константин Маравић, Тара Веселиновић, Теодора Смоловић, Матеа Жагрић) као и сви они који тек треба да крену у вртић у наредној школској години у обавези су да се пријаве на конкурс за упис деце у обе државне предшколске установе: „Моје детињство“ и „Радост“. Уколико то пропусте неће моћи да добију одбијеницу, а без ње неће моћи да остваре право на субвенцију.

  Конкурс би требао да буде објављен 2. априла 2020. године. Молим Вас да пратите у средствима јавног информисања, сајтове наведених установа, Чачански глас.

 • обавештење за родитеље

  Поштовани родитељи,

  поштујући Одлуку о проглашењу ванредног стања и Одлуку о обустави извођења наставе у школама и редовног рада у предшколским установама ПУ “Гимназион” родитељима неће наплаћивати рачуне за време док трају ванредне мере обуставе рада.

  За прве две недеље марта биће обрачуната цена вртића јер је у том периоду вртић регуларно радио. Родитељи нису у обавези да тај рачун плате док траје обустава рада.

  Обзиром на тешку ситуацију (укинуте су и субвенције за време трајања ванредног стања) моле се родитељи који имају могућности да своја дуговања измире како би сакупили средства за исплату личних доходака запослених.

  Обрачун за месец март биће објављен на сајту Установе или на вибер групама васпитних група.

  У наредном периоду настојаћемо да осмислимо активности које имају за циљ подршку породицама са децом предшколског узраста. Достављаћемо Вам предлоге активности које можете да примењујете у условима кућне изолације, а које помажу нормално функционисање, учење и развој деце у свим узрасним групама. Организоваћемо он лајн саветовалиште за децу и родитеље и низ других активности.

  Чувајте се, поздрав свима. Весна

 • Презентација: Интеркултурално образовање

  Овде можете преузети презентацију: презентација

 • Допис министра просвете

  Министар просвете проследио је следећа два дописа свим предшколским установама, основним и средњим школама.

 • Летовање 2020. године

  ЈУНИ – 16. – 26. – ИТАЛИЈА

  Уколико се ситуација са вирусом корона смири, за децу Установе обезбедили смо летовање у дечјем одмаралишту поред Венеције. Цена за групу од 20 малишана је 220 е. Уколико има мање пријављених, могућа је мала корекција због трошкова превоза.

  Уколико се ситуација са вирусом корона не смири до лета летовање неће бити организовано.

  ЈУЛИ – 14. – 24. – МИТРОВАЦ НА ТАРИ

  Сместићемо се код Тодора и Дане Новаковић у викенд кућама у насељу Новаковићи, поред дечјег одмаралишта на Митровцу. Цена летовања: 16.000 динара.

  АВГУСТ – 18. – 28. – МИТРОВАЦ НА ТАРИ

  Сместићемо се код Тодора Новаковића и у вили Јасен у насељу Новаковићи, поред дечјег одмаралишта на Митровцу. Цена летовања: 16.000 динара.

  НАПОМЕНА: Уколико се деси да дође до проширивања епидемије вирусом корона и забране организације летовања и рекреативних настава или заједнички проценимо да постоји ризик по здравље деце, прескочићемо 2020. годину. Ово се посебно односи на летовање на мору. На планини Тари се не мешамо са другом децом, изолована смо група, као и у вртићу, па нема опасности од инфекције од стране страних лица.

 • ИСХРАНА У ВРТИЋУ

  У среду 12. фебруара са почетком у 17 часова у вртићу у улици Војводе Степе 79 одржаће се родитељски на тему „Исхрана деце у вртићу“. На родитељски ће доћи власник новоотвореног кетеринга Лука Славковић. Од уторка 16. фебруара ће се у његовој кухињи припремати оброци за децу ПУ „Гимназион“.

 • МНОГО ЈЕ ВАЖНО ДА ЗАГРЛИШ СНАЖНО

  Поштовани,

  Овим путем Вас обавештавамо да ће се, као и свих претходних и ове године 15. фебруара обележити Светски дан деце оболеле од рака.Ове године њихов слоган је „МНОГО ЈЕ ВАЖНО ДА ЗАГРЛИШ СНАЖНО!“.
  Мала манифестација са музичким програмом и симболичним пуштањем балона у облику златног срца одржаће се тог дана, на градском тргу, испред Дома културе у периоду од 12:00 до 13:30.Тачно у 13 часова, током одбројавања од 10 до 0, водитељ ће позвати грађане да за сваки број загрле неког у својој околини.

  Такође, током манифестације биће постављен штанд/сточић са НУРДОР артиклима (лицидери, шоље, термоси, нотеси, балони, лифлети) и донаторском кутијом.Сав прикупљени новац искористиће се за изградњу Родитељске куће у Београду, односно проширење капацитета за смештај деце и родитеља током лечења на београдским хемато-онколошких одељењима.
  Молимо Вас да овај позив проследите ученицима Ваше школе, како би нас тај дан било што више и како бисмо заједничком акцијом пробудили целу Србију и подсетили на невероватну храброст и упорност наших суперхероја и суперхеројских родитеља!