fbpx
Претрага

ПУ "Гимназион"

ПРАВИЛА И УСЛОВИ РЕКРЕАТИВНОГ БОРАВКА

На шта је важно да обратимо пажњу

Родитељи, који своју децу пошаљу на седмодневни или десетодневни рекреативни боравак (летовање или зимовање) које, у оквиру својих редовних програмских активности, организује ПУ „Гимназион“, су дужни да се придржавају следећих правила:

1. Информације о рекреативном боравку родитељи добијају правовремено путем сајта, на родитељском састанку и у индивидуалном разговору са васпитачима.

2. Обзиром на то да су унапред упознати са условима под којима је организован рекреативни боравак деце родитељи су дужни да их поштују у целини.

3. Све информације о детету родитељи могу добити од васпитача који прати дете. Васпитача је могуће контактирати током дана уколико није спречен да се јави у датом тренутку, а најбоље је време за позиве је у вечерњим часовима.

4. Забрањен је телефонски контакт са децом, јер се тако узнемирава позвано дете, али и остала деца.

5. Време поласка и време повратка су унапред дефинисани. Уколико постоји оправдан разлог да се то време скрати (детету је потребна посебна нега и лечење или су васпитачи приметили да превише пати) искључиво на позив васпитача родитељ може да преузме дете и пре истека рекреативног боравка. Сви остали разлози сматрају се неоправданим и додатно се наплаћују. За самовољно скраћивање боравка детета у групи вршњака, преузимање деце пре истека рекреативног боравка родитељи су дужни да уплате на рачун Установе 1оо еура у динарској против вредности по средњем курсу на дан плаћања.

6. Забрањено је самовољно договарање са дететом о измењеним условима рекреативног боравка који важе само за њега, а не и за осталу децу. Договоре у вези са условима рекреативног боравка детета родитељи могу да воде само са организатором, тј. са ПУ „Гимназион“, не са децом или другим лицима.

7. У условима пандемије вирусом Ковид 19 организација рекреативног боравка деце на планини се мора прилагодити посебним правилима. Обавезно је спровођење превентивних хигијенских мера заштите: дезинфекција обуће, руку, простора, ношење заштитних маски уколико се деси да деца долазе у контакт са лицима која нису запослена у ПУ “Гимназион”, ношење заштитних маски од стране запослених. Додатна мера опреза може бити забрана контаката између малих група формираних у складу са смештајном јединицом (нема контаката између два апартмана). Приликом боравка на отвореном простору могуће је одржавати дистанцу по истом принципу. У сваком случају мере ће се усклађивати са тренутном епидемиолошком ситуацијом и препорукама надлежних институција.

8. Уколико ПУ “Гимназион” као организатор откаже зимовање/летовање уплата се родитељима враћа у целости. Уколико родитељ откаже учешће једна рата се задржава на име трошкова организације. Оправдано отказивање без трошкова надокнаде је само у случају болести или повреде детета.