fbpx
Претрага

11. – 15.јануар – Златоруни ован

РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ ЗА ПЕРИОД ОД 11. ДО 15. ЈАНУАРА 2021. ГОДИНЕ

НЕДЕЉНЕ ТЕМАТСКЕ АКТИВНОСТИ – ЕМОЦИЈЕ

Приметили смо да у групи имамо неколико деце код којих се током дана често смењују различита расположења која су праћена и испољавањем различитих емоција па васпитачи одлучују да се са децом ове недеље баве темом емоција – осећања.
Недељу започињемо разговором о једноставним емоцијама (срећан, тужан, љут…). Питамо децу када су срећни, постављамо подпитања и наводимо их на одговоре. Како се понашају када су срећни, шта тада раде (смеју се, скачу, циче…), а шта их растужује и шта раде када су тужни (плачу). Због чега се љуте и како показују своју
љутњу.
Организујемо игру “Имитирање гестова”. Игру започиње васпитач тако што једним гестом показује деци једну емоцију: осмех, мрштење, плач, љутњу и подстиче децу да тај гест понове. Игру можемо извести и пред огледалом, на тај начин деца уједно стичу праву слику о свом телу и његовим акцијама. Децу ћемо такође подстицати да сама показују неке гестове које ћемо ми остали понављати.
Са децом правимо срећна и тужна лица. На одштампана лица деца
ће додавати очи и уста која се смеју – срећна и која су тужна. Током игре коментаришемо све што радимо, децу подстичемо да препознају и именују те емоције.
Слушаћемо и певати песмицу “Кад си срећан”. Децу мотивишемо да речи песме понављају са нама, а упоредо са тим песму пратимо и одређеним покретима тела (пљескање длановима, пуцкетање прстићима, лупање ногама о под…).
Недељу завршавамо игром “Фигуре необичних лица”. Балоне ћемо напунити брашном, на њима исцртати очи, уста, нос, обрве. Балоне дајемо деци и показујемо им како да их гњече, стискају, развлаче и на тај начин праве фигуре необичних лица, односно емоција.

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу