fbpx
Претрага

07. – 11.децембар – Златоруни ован

РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ ЗА ПЕРИОД ОД 7. ДО 11. ДЕЦЕМБРА 2020. ГОДИНЕ

НЕДЕЉНЕ ТЕМАТСКЕ АКТИВНОСТИ – ИГРЕ ЛОПТАМА

У свакодневној слободној игри приметила сам да већина деце воли да се као средством игре служи са лоптом. Одлучујем да припремим неколико игара и активности у којима ћемо користити лопте, а кроз те игре код деце развијати вештине котрљања, бацања, хватања, моторне вештине.
Деци припремам корпу са лоптама различите величине и боје. Свако дете узима лопту по жељи, а васпитач их подстиче да му лопте врате тако што ће их котрљати или бацати.
Организоваћемо игру “Ауто излази из гараже!”. Васпитач помаже деци да седну у круг и рашире ноге. Васпитач седа у средину круга и уз речи: “Ту-ту, ауто излази из гараже!” котрља лопту ка неком детету. Дете котрљањем враћа лопту васпитачу уз речи: “Ту-ту, ауто излази из гараже!” и скупља ноге. На тај начин васпитач котрља лопту ка сваком детету у кругу.
Деци припремамо игру “Лопта, лоптица!”. За игру припремамо мање лоптице. Док се слободно крећу по соби васпитач подстиче децу да лоптице убацују у кош, а потом их позива да стану у круг и показује им како да додају лопту једни другима. Игру пратимо певањем песмице:
“Лопта горе,
лопта доле,
ову игру деца воле.”

Недељу завршавамо занимљивом ликовном игром.
Васпитач сваком детету даје по једну велику и једну малу лопту. На поду собе припрема велики хамер и посуде са бојом. Потом деци показује како да умоче лопте у боју и њом оставе отисак на хамеру. Разговарамо о величини отисака (велика лопта оставља велики отисак а мала мали). Током активности деца стално мењају положај тела, ходају око подлоге за цртање, бирају место за отисак, отискују чучећи и сл.

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу