fbpx
Претрага

23. – 27.новембар – Златоруни ован

РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ ЗА ПЕРИОД ОД 23. ДО 27. НОВЕМБРА 2020. ГОДИНЕ

НЕДЕЉНЕ ТЕМАТСКЕ АКТИВНОСТИ – ИГРЕ СКРИВАЊА И ОТКРИВАЊА

Током свакодневне слободне игре приметила сам да већина деце воли да се завлачи у скривена и завучена места по радној соби (испод стола, иза наслаганих креветића…), да се извирују иза њих и да на моје речи: “Где си? Вир-вир!”, желе да се игра настави. Одлучујем да им припремим неколико интересантних игара скривања и откривања.
Окупљам децу узимам пелену или мараму и покривам се њом преко главе. Питам децу где сам, где сам се сакрила а потом скидам мараму са главе уз речи: “Ево ме! Нисам више скривена!”. Игру настављамо тако што на исти начин сакривамо неко дете, питам осталу децу где је оно, где се сакрило и проналазимо га дизањем мараме. Игру можемо наставити пред огледалом где након дизања мараме дете могу подстицати да на питање: “Ко је то?”, дете изговара своје име.

На под спуштам ћебенце. Испод њега скривам неколико мањих предмета познатих деци (ауто, лопта, луткица…). Завлачим руку под ћебе, опипавам предмет, питам децу шта би то могло да буде а онда извлачим предмет да видимо јесмо ли погодили шта је скривено.
Подстичем децу да и сами пробају, именујемо откривене предмете, а уједно кроз ову игру деца развијају свест о постојаности предмета односно да предмет постоји иако га они не виде.

Више различитих лоптица ћу сакрити свуда по соби: испод стола, на столицу, испод кревета, на полицу са другим играчкама…
Деци објашњавам да су ми се све лоптице сакриле и позивам их да ми помогну да их пронађем. Тражимо по соби и откривамо места где су лоптице скривене.

Организоваћемо игру “Шта је у мом џепу?”. Васпитач у свој џеп на кецељи ставља неки предмет и позива децу да виде шта има у џепу. Онда деци нуди друге мале предмете које стављају у џепове на својој одећи. Нека деца ће уживати да стављају и ваде предмете из својих џепова, а нека ће бити одушевљена налажењем предмета и показивањем другој деци.

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу