fbpx
Претрага

02. – 06.новембар – Златоруни ован

РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ ЗА ПЕРИОД ОД 2. ДО 6. НОВЕМБРА 2020. ГОДИНЕ

ПРОЈЕКТНЕ АКТИВНОСТИ: ТЕТКА ЈЕСЕН – КУКУРУЗ

Током разговора са децом о јесењим плодовима, деци је велику пажњу привукао кукуруз. Нису знали шта је то а посебно им је био интересантан кукуруз у шаши. Васпитачи одлучују да се наредне недеље деца упознају са овим јесењим плодом.

Активности започињемо читањем песмице о кукурузу:

“Питао сам згодне кукурузе
зашто носе своје жуте блузе?
Питао сам лепе кукурузе
ко зелене кошуље им узе?”…

Деци показујемо клип кукуруза, разговарамо о боји, облику, показујемо им шашу.

Са децом ћемо крунити кукуруз. Поделићемо им клипове кукуруза и показати им како да скидају зрна. Децу ћемо усмеравати и охрабривати у покушајима. Окруњена зрна ћемо убацивати у мале пластичне флаше, правићемо звечке и при том ћемо вежбати фину моторику. Стварамо музику користећи наше звечке.

Кроз разговор деци објашњавамо да постоји посебан кукуруз од кога се праве кокице. Организујемо игру “Кокање кокица”. Чаршаф спустамо на тепих и у њега стављамо пластичне лоптице. Деца хватају ивице чаршафа, подижу га и померају и тако мешају лоптице – кокице.
Када се кокице искокају чаршаф подижемо високо да лоптице испадну из њега. Игру понављамо више пута.

Са децом правимо клип кукуруза. На шаблон исечен од хамера деца лепе кокице. Након тога на клип додајемо зелене делове – шашу и правимо изложбу радова.

Са децом разговарамо да од кукуруза добијамо брашно. Током разговора васпитач полако из цедаљке сеје брашно по столу а потом позива децу да прстићима цртају по њему.

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу