fbpx
Претрага

27. – 31.јул – Златоруни ован

РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ ЗА ПЕРИОД ОД 27. ДО 31. ЈУЛА 2020. ГОДИНЕ

НЕДЕЉНЕ ТЕМАТСКЕ АКТИВНОСТИ: ЛЕТЊЕ ВОЋНО

ОСВЕЖЕЊЕ

Недељу започињемо разговором о летњем воћу (лубеница, диња, бресква, лимун, ананас, шљива…). Листамо сликовнице са поменутим воћем, деци показујемо слике, именујемо воће, разговарамо о њиховој боји, облику, и сл.

Током разговора акценат стављамо на воће које је сада тренутно највише једемо летње воће – лубеница, диња, ананас, бресква. Деци ћемо припремити слагалице из два дела са мотивима летњег воћа које ћемо слагати. Деци дајемо делове слагалица, заједно их разгледамо, децу подстичемо и наводимо да препознају два одговарајућа дела и да их потом споје кao и да именују воће са слике.

Деци доносимо и показујемо право воће лубеницу, ананас, лимун, разговарамо о том воћу, опипавамо га упоређујемо текстуре површине, а потом деци предлажемо да од њега направимо воћну салату и да га пробамо. Деци дајемо пластичне ножиће и тањириће, сецкамо воће, пробамо га и упоређујемо укусе.

У току недеље са децом правимо лубеницу. На половину картонског тањира деца ће лепити црвени креп папир. Када то заврше на ивицу додајемо зелени папир и црним фломастером доцртавамо семенке.
Организујемо покретну игру “Ја посејах лубенице”. Са децом се хватамо у круг и запоћињемо певање песмице:

Ја посејах лубенице
покрај воде Студенице
сено, слама, сено, слама
зоб, зоб, зоб…

У колу се полако крећемо на једну, па на другу страну, а на реч зоб, зоб, зоб лупамо ногом о под и пљескамо рукама.

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу