fbpx
Претрага

20. – 24.јул – Златоруни ован

РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ ЗА ПЕРИОД
ОД 20. ДО 24. ЈУЛА 2020. ГОДИНЕ

НЕДЕЉНЕ ТЕМАТСКЕ АКТИВНОСТИ: КОРЊАЧА

Са децом листамо књиге, сликовнице, показујемо им слике различитих врста корњача и разговарамо о њима. Које су то животиње? Како изгледају, чиме им је прекривено тело (оклоп)? Где све могу да живе корњаче, чиме се хране, какве корњаче постоје (мале, велике – џиновске) и сл. Кроз разговор децу упознајемо са многим занимљивостима везаним за ове животиње.

Деци предлажемо да направимо оклоп за корњачу. На хамер папир (половина круга), деца лепе коцкице изрезане од различитих врста папира (украсни папир, декоративни папир, ева пена…). При лепљењу коцкице се преклапају, лепе их једне преко других и тако добијамо оклоп корњаче. На оклоп потом додајемо главу, ноге и реп и склапамо корњачу.

Деци причамо причу по сликама “Корњача и зец”. На сликама показујемо ликове из приче, описујемо шта су радили током трке и сл. Током показивања слика децу подстичемо да она што више говоре о томе шта виде на сликама.

Са децом правимо корњаче комбинујући више различитих материјала. Од ева пене сечемо подлогу у облику корњаче. На њу деца лепе рижу у боји и разно семење. Када подлоге буду готове на њих ћемо додати корњачин оклоп направљен од пластичне флаше.

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу