fbpx
Претрага

2. – 6. март

ОСМИ МАРТ

У сусрет 8. марту, Дану жена организоваћемо разноврсне активности, како би овај празник мамама, бакама, теткама, учинили свечанијим. Васпитачи одлучују да децу боље упознају са овим празником. Активност започињемо разговором са децом о њиховим мамама, бакама, теткама. Питамо их да ли знају коме се купују поклони тога дана? Шта нама значе мајке и зашто су важне? Деци читамо песмице о 8. марту и мамама. Заједно ћемо учити песмицу:

Мајка

Смешка се дете,

живот је бајка.

Чува га, пази,

вољена мајка!

Са децом читамо песмице више пута.

Да варјаче не служе само за кување, потврдиће деца и заједно са васпитачима правиће “веселе варјаче” и на тај начин развијати машту и креативност.

Свако дете има задатак да од куће донесе по једну дрвену варјачу на коју ћемо залепити латице, крила лептира и на тај начин направити поклон за маме. Као један од поклона који ће понети јесу и честитке за маме, баке.

Честитке правимо од хамера у облику срца, где ће деца белом темпером и штапићима за уши отискивати маслачак.

У току недеље у поподневним часовима, организоваћемо радионицу за родитеље, где ће од припремљеног материјала (разни шаблони од картона, хамера, перлице, зрневље, макароне…) заједно са децом правити честитке, поклоне, као један од начина да их ближе упознају са предстојећим празником и колико је важно да воле и поштују своје мајке.

Музичко забавише: упознајемо музику разних народа – среда

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу