fbpx
Претрага

18. – 21. фебруар

ПРОЈЕКТНЕ ТЕМАТСКЕ АКТИВНОСТИ: ВЕСЕЛИ КРУГОВИ

Током прошлонедељних игара са круговима у којима је дечије интересовање било високо, васпитачи одлучују да и током наредне недеље осмисле низ нових изазовних и занимњивих игара са круговима.

Са децом организујемо игру “Обојени кругови”. Васпитачи припремају кругове различитих величина од разнобојних најлон кеса (црвена, жута, плава…). Квасимо прозор фајталицом и показуијемо деци како да кругове залепе на влажан прозор. Старијој деци дајемо фајталицу да и она покушају да сама наквасе прозор. Децу ћемо подстицати да кругове лепе и скидају са прозора и тако ћемо вежбати моторику прстића, посматраћемо како светлост пролази кроз кругове и прави обојене одразе на поду собе.

Током недеље деци правимо полигон са различитим препрекама: скакутаћемо из круга у круг, провлачићемо се кроз кругове и сл.

Васпитачи припремају неколико картонских табли на којима ће бити исцртани кругови различитих величина. Доносимо доста поклопаца различитих величина и дајемо деци задатак да за одговарајући круг на табли пронађу одговарајући поклопац. Децу подстичемо да упоређују величине кругова, коментаришемо да ли су пронашли одговарајући круг или је велики односно мали и сл.

Деци организујемо игру “Од кругова круг”. Васпитачи припремају чепове – кругове од флаша. На поду собе кредом исцртавамо кругове а децу подстичемо да чепове од флаша слажу по линијама и тако праве своје кругове. Игру можемо богатити новим задацима, рецимо да стављају поклопце у круг, или у мањи круг само поклопце једне боје, а у већи неке друге боје и сл.

Крајем недеље са децом ћемо отискивати кругове уз помоћ различитих кружних предмета (поклопци од спрејева, ролне од таолет папира,чепови од плуте, лоптице…). Кругове отискујемо на великом хамеру као заједнички рад све деце. Са децом најпре водимо разговор чиме смо се играли претходних дана, а потом им предлажемо да заједно нацртамо велики заједнички цртеж од кругова различитих боја и величина. Деци дајемо потребан материјал, демонстрирамо како да кружне предмете умачу у темпере и њима остављају отиске кругова на хамеру.

ПОНЕДЕЉАК: Нерадан дан – Дан државности

Музичко забавише: Имитирање животиња кроз музику и покрет – среда

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу