fbpx
Претрага

30.12.2019. – 3.1.2020.

ПРОЈЕКТНА АКТИВНОСТ: ПРАЗНИЧНА ЧАРОЛИЈА

Пошто су деца претходне недеље добила поклоне од Деда Мраза, васпитачи предлажу да заједно направимо један велики поклон за Деда Мраза. Са децом ћемо украсити једну велику кутију, бојићемо је, лепити разне украсе и апликације. У кутију ће свако дете ставити по један слаткиш који ће донети од куће. На крају на поклон стављамо велику машну и остављамо га под нашу јелку за Деда Мраза.

Са децом ћемо правити новогодишње честитке и украсе у облику Деда Мраза за маме и тате. Честитке ће бити у облику ирваса, рогови ће бити дечји дланови, а унутар честитке ће бити неки дечји ликовни рад. Главицу Деда Мраза правимо од вунице, капицу од хамера, а носић и кићанку на капици од пом-пом лоптица.

И ове недеље настављамо са читањем новогодишњих песмица:

“Док се спава ове ноћи

Деда Мраз ће тихо доћи

прошетаће с брадом белом

сваким градом, сваким селом.

Док се сања ове ноћи

Деда Мраз ће тихо доћи

и донеће пуне вреће

играчака, смеха, среће.”

Након Новогодишњих празника у празничном духу разговарамо са децом и објашњавамо им да нам се приближава, да нам долази још један велики и важан празник – Божић. Објашњавамо деци да се на тај дан родио један дечак по имену Исус, и да је тај велики празник у ствари његов рођендан. Деци показујемо слике и причамо причу о томе како се родио Исус.

  1. и 2. јануар – новогодишњи празници – вртић неће радити

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу