fbpx
Претрага

16. – 20. децембар

РУКАВИЦЕ

ПОНЕДЕЉАК: Зима је увелико стигла и захтева од нас да се топлије облачимо, да нашим рукама не би било хладно морамо носити рукавице које ће нас грејати. У складу са тим упознајемо се са различитим врстама рукавица, као и материјалима од којих се могу направити (вуна, платно, кожа…), како оне настају, где се могу пронаћи?

Припремамо новогодишњу приредбу

Решавамо задатке у радним листовима

Прича пред спавање: ”Дуле и Луле у потрази за скупоценим ћилимом”

УТОРАК: енглески језик: Jingle bells – 8,30 – 9

Обрада акционе приче “Рукавице” Душице Бојовић, кроз коју ћемо видети које све становнике крије једна велика рукавица, деца ће након прочитане приче имати прилику да буду глумци, и да са ликовима које изаберу завире у белу рукавицу.

Припремамо новогодишњу приредбу

Прича пред спавање: ”Дуле и Луле и страшна боца”

СРЕДА: Ликовно стваралаштво – сецкамо, лепимо, кројимо наше најлепше рукавице, након тога правимо изложбу на којој ћемо изабрати најлепшу рукавицу

Припремамо се за новогодишњу приредбу

Прича пред спавање: ”Миња и бели меда”

Музичко забавиште: “Звончићи, звончићи”, музика и покрет

ЧЕТВРТАК: енглески језик: Jingle bells – 8,30 – 9

Мала математика: свако дете добија по једну рукавицу и једну коцкицу за бацање на којој је уместо броја шест залепљена сличица рукавице, има задатак да баци коцку и зависно од тога који број добије треба да направи скуп који садржи највише пет елемената, али тако да сваки прст на рукавици има свој елеменат. Оно дете које добије сличицу рукавице има право да поново баца коцкицу.

Припремамо се за новогодишњу приредбу

Прича пред спавање: ”Другари из паркића”

ПЕТАК: Организујемо полигон спретности на коме ћемо се такмичити ко ће пре успети да што више рукавица убаци у веш машину, ко ће пре успети да пронађе свакој рукавици њен пар, ко ће пре успети да на импровизовану жицу окачи рукавице и слично

Припремамо се за новогодишњу приредбу

Прича пред спавање: ”Лека страшни”

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу