fbpx
Претрага

25. -29. новембар

ПРОЈЕКТНА АКТИВНОСТ: ЧАРОБНИ ОРМАР

Док смо децу припремали за излазак напоље, једна девојчица је почела да показује васпитачима и деци из групе своју нову јакну, капу и рукавице.

Васпитачи одлучују да наредне недеље децу ближе упознају са одређеним одевним предметима.

Уз помоћ слика и апликација децу упознајемо са одевним предметима (панталоне, чарапе, мајица, дуксерица, сукња, хаљина…). Причамо који су то одевни предмети и на који део тела их облачимо. Да би деца лакше усвојила те појмове уз слике им показујемо и праве одевне предмете. Разговарамо о њиховим шарама и апликацијама на њима.

Припремићемо слике одевних предмета који ћемо понудити деци да обоје. То ће бити слике мушке и женске одеће. Пре бојења са децом разговарамо шта носе дечаци, а шта девојчице. Дечаци ће бојити мушке, девојчице женске одевне предмете.

Са децом организујемо покретну игру “Шири, шири везени пешкири :

“Шири,шири везени пешкири,

боса ја, боса ти,

окрени се Ана ти.”

Васпитачи започињу игру, помажу деци да се ухвате у коло. Певају песмицу и подстичу децу да и она певају са њима. Током недеље у току свакодневног припремања за спавање са децом разговарамо које одевне предмете скидамо и облачимо. На пример: Сада изувамо патофне, па чарапе! Скидамо панталоне! Облачимо пиџаму и сл.

Музичко забавиште: “Пекарчић” – среда

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу