fbpx
Претрага

4. – 8. новембар

ПРОЈЕКТНА АКТИВНОСТ: ВОЗ

У току слободне игре приметили смо да група деце од коцки слаже неку конструкцију. На питање васпитача: “Шта праве?”, одговорили су: “То је воз!”

Пратећи дечја интересовања васпитачи су одлучили да децу ближе упознају са возом и другим превозним средствима.

Деци показујемо слике возова. Причамо од чега се састоји воз (локомотива, вагони), по чему иде воз, шта може да се вуче у вагонима и сл. Децу подстичемо да именују поједине делове воза.

Уз помоћ железничког сета (пруга, коцке са точковима, коцке различите величине и знакови) са децом слажемо пругу, правимо локомотиву и вагоне, спајамо их и правимо композицију. Са децом коментаришемо све што радимо и правимо.

Играмо се путовања возом. Слажемо коцке једну иза друге као вагоне, столица ће представљати локомотиву. Једно дете ће бити машиновођа, друго ће бити кондуктер и делиће деци путницима карте, а они ће седати у вагоне – коцке.

У току игре деца ће се смењивати.

Током недеље деци ћемо пуштати песмицу “Ивин воз”. Децу ћемо подстицати да се хватају једни за друге и праве воз, подстицаћемо их да се као воз крећу кроз собу, певају заједно са њима понављајући поједине речи песме као што су ћиху, ћиху ћи ху-ху.

Музичко забавиште: “Јесења песма” – среда

Мали концерт – четвртак – 9 часова

У току су пријаве за зимовање

Санкање на Руднику и скијање на Копаонику за предшколце и ђаке! Рок за пријављивање 15.11.2020.​

Погледајте шта се руча у вртићу