23. – 27. септембра

ПОНЕДЕЉАК: Јутарње петоминутно вежбање

Са децом разговарамо о разним врстама течности. Описујемо их. Стављамо деци повез на очи и дајемо им да пробају различите врсте течности: сок, млеко, јогурт, воду. Покушавају да је именују.

Прича пред спавање: “Џејд и драгуљи”

УТОРАК: Јутарње петоминутно вежбање

На сто испред деце стављам разне врсте посуда за сипање течности. У једном бокалу се налази литар воде. Испробавамо да ли можемо ту количину воде сипати у литарску флашу. Затим демонстрирамо деци и она увиђају да стаје. Поред стаклене флаше стоји једна плитка посуда у коју сипамо исту количину течности. Заједно са децом проверавам да ли стаје иста количина течности. Затим ћемо заједно проверити да ли у две чаше које су различите висине и ширине може стати иста количина течности. Свако дете ће добити прилику да провери.

Прича пред спавање: “Имали смо кокицу”

енглески језик: I like my preschool because… – 12 – 12,30

СРЕДА: Јутарње петоминутно вежбање

Правим експеримент да видимо како вода производи звук. У флаше исте величине сипам различите количине течности. Свако дете ће добити прилику да удари штапићем у сваку од флаша и слуша звук. Решавање задатака у часопису Крцко.

Прича пред спавање: “Разболе се зека”

ЧЕТВРТАК: Јутарње петоминутно вежбање

Постоје неке течности које су гушће од других или ређе. Тако је, на пример, млеко гушће од воде, али исти литар воде стане у литарску флашу као и литар млека. Литар може бити и у чврстом стању. Тако, када замрзнемо воду добићемо лед, и када заледимо

литар воде добићемо литар леда. На столу постављамо флашу са залеђеном водом, која се временом отапа па током дана заједно проверавамо количину. Правимо дугу од различитих течности и показујемо деци како се оне у чаши распоређују по густини.

Прича пред спавање: “Ја сам чајник”

енглески језик: I like my preschool because… – 12 – 12,30

ПЕТАК: Јутарње петоминутно вежбање

Решавамо задатке у радним листовима. Читамо причу о цару који је учио слово А.

Упознајемо се са словом А и набрајамо речи које почињу истим.

Прича пред спавање: “Лаза Маза помоћник”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *