22.-26. јули

КРУГ У КРУГУ

Средства: *предмети кружног облика (поклопци кутија, затварачи спрејова, мале пластичне кутије, ролне тоалет-папира, коцке и сл.) *темпере, посуде за боју, вода, убруси

*подлога за отискивање (папир, тањи картон)

Разговараћемо о кругу, његовом облику и величини. На великој табли која је причвршћена за зид маркером исцртавамо кругове разних величина и показујемо деци како да помоћу неког од одабраних предмета направе отисак круга. Потом нудимо деци претходно припремљену боју (размућену темперу) и папир (велики хамер за групни рад). Подстичемо децу да умоче изабрани предмет у боју и да га отисну на папир. Разговараћемо са децом у току игре о томе како се добија отисак, о бојама и насликаним облицима.

У току недеље ћемо радити отискивање других облика (троуглава, квадрата). Потражићемо предмете који ће отискивањем дати такве облике. Уклопићемо боју калупа са бојом коју користимо за његово отискивање. Тако ће деца спаривањем учити и називе боја. После реализоване активности деци ћемо понудити фломастере и беле папире да би цртали облик који су отиснули.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *