3. – 7. јуни

РАЗИГРАНЕ ЛОПТИЦЕ

Средства: пингпонг лоптице обојене у црвену, зелену, плаву, жуту боју (лоптице пробушити шилом на једном месту); четири картонске кутије (средње величине) обојене у боје лоптица; бели папири постављени на дно картонске кутије (потребно је да буду одговарајуће величине); више комада дрвених штапића; туш у бојама: црвена, зелена, плава, жута боја и шприц.
Започињемо активност причом о бојама; нудимо деци обојене лоптице и кутије, подстичемо их да препознају и именују боје и да распоређују лоптице по кутијама на основу боје. Затим шприцом сипају туш у лоптице и враћају их у кутију у којој се на дну налази бели папир (плави туш у плаву лоптицу и плаву кутију…). Померањем кутије горе-доле, лево-десно деца праве шаре по папиру. Потребно је повремено променити папир са дна.
Дозволићемо деци да учествују у сипању боје. Коришћење шприца за њих је изузетно занимљиво. Можемо и ставити чист папир и само једне лоптице са бојом на дно кутије. Једном детету треба дати дрвени штап и рећи му да њим помера лоптицу. На тај начин правиће шаре на папиру. Права забава и збрка на папиру настаје онда када троје-четворо деце јури своје лоптице резличитих боја дрвеним штапом, али заједно, по једној већој кутији.
Музичко забавиште: Од вртића до вртића, Миш је добио грип – понедељак – 9 – 9,30

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *