3. – 7. јуни

ПОНЕДЕЉАК: Јутарње петоминутно вежбање, фокус на вежбе стопала
Предшколска и млађа група: Деци пуштамо звук откуцаја срца. Водимо разговор о томе како се чује, где се налази, уз помоћ стетоскопа слушамо његове откуцаје. Показујемо им слику људског срца, велике крвне судове. Разговарамо о значају крви за наш организам, како она изгледа, где се све налази у нашем организму, шта је чини.
Децу делимо у четири групе. Три групе цртају по једну врсту крвних ћелија (црвена, бела крвна зрнца и крвне плочице). Затим их све лепе на црвени хамер. Четврта група добија модел човека и задатак да нацрта систем крвних судова.
Прича пред спавање: „Тужна принцеза“

УТОРАК: Јутарње петоминутно вежбање
Предшколска група: Од гласа до слова Х (тражимо предмете, имена која почињу и завршавају се на слово Х, тражимо слово Х у средини и на крају речи). Радни листови из развоја говора.
Млађа група: Решавамо задатке у радном листу „Мала школа“ и часопису „Крцко“.
Прича пред спавање: „Уображена врана“
Енглески језик: Close your eyes and count with me – 12 – 12,30

СРЕДА: Предшколска и млађа група: Обележавамо Светски дан заштите животне средине. Разговарамо на које све начине чувамо животну средину.
Јутарње петоминутно вежбање, фокус на вежбе кичменог стуба.
Предшколска и млађа група: Разговарамо о храни, њеном значају за наш организам. Помоћу чега једемо грану? Разговарамо о зубима, пљувачним жлездама, чулу укуса и где су рецептори смештени. Где доспева храна када је сажваћемо и прогутамо? (желудац) Разговарамо о процесу варења хране и где она даље одлази. Упознајемо се и са здравим намирницама које свакодневно треба да конзумирамо
Прича пред спавање: „Усамљено чудовиште“
ЧЕТВРТАК: Музичко забавиште: Од вртића до вртића, Миш је добио грип – 9 – 9,30
Пред децу стављамо откривалицу, разговарамо након отворених поља. Без чега наше тело не може? (вода и храна) Шта се ослобађа из хране коју уносимо (енергија, витамини). Разговарамо на које све начине трошимо своју енергију, шта се дешава са вишком хране и воде која се не употреби у организму, шта се дешава са нашим телом када се излажемо напорима, зашто се знојимо и сл. Представљамо им кактус и камилу и разговарамо како они могу дуго без воде.
Прича пред спавање: „Бајка о лабуду“
Енглески језик: Close your eyes and count with me – 12 – 12,30

ПЕТАК: Јутарње петоминутно вежбање
Предшколска и млађа група: Обележавамо Светски дан океана, упознајемо се са његовим изгледом и значајем, врстама океана као и животињским светом у њему.
Прича пред спавање: „Стидљиви октопод“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *