24. – 28. јуна

ЛИКОВНЕ ИГРЕ ЛЕДОМ

СРЕДСТВА: лед у боји – за израду ћемо користити прехрмбене боје и пластичне чиније четвртастог и округлог облика, флашице, чаше, кесе, посуде за лед, модле за колаче; веће платно светле боје; коса подлога (иверица, даска).

Активност ћемо реализовати у дворишту вртића. Унапред ћемо припремити подлоге за сликање и то тако што ћемо једно платно причврстити за косу подлогу, а друго раширити по равној бетонској површини. У уводном делу активности нудимо деци разнобојан лед у различитим облицима и разговарамо са њима о бојама, облицима и карактеристикама леда. Подстичемо их да пуштају парчиће леда у различитим облицима низ косу површину тако да се котрљају или клизе, а потом разговарамо о траговима боје који остају. На равној површини деца гурају, трљају или размазују по платну различите облике леда.

Искројићемо од сунђера разне облике: јабуку, крушку, цвет, круг, квадрат… Натопићемо облике сунђера водом одговарајуће боје. Заледити. Приликом сликања залеђеним сунђером по платну, лед ће се постепено топити и остављаће обојен траг.

Музичко забавиште: Ја посејах мак, музичке столице – понедељак – 9 – 9,30

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *