10. – 14. јуни

ПОНЕДЕЉАК: Јутарње петоминутно вежбање, фокус на вежбе стопала

Предшколска и млађа група: Разговарамо о кожи, њеном значају (штити тело од повреда, избацује отрове, чува телесну температуру). Шта осећамо помоћу коже? (додир, топлоту, хладноћу, храпаво, глатко) Испитујемо различите материјале додиром, и разговарамо шта осећамо приликом додира шмиргле, сунђера, свиле, и сл. Опипавамо материјале различитим деловима тела (прстима, стопалом, лактом)

Делимо се у четири групе, прва група прекрива силуету човека доцртавањем, друга лепи вату на овцу и тако прекрива њено тело, трећа група прекрива птицу перијем, а четврта доцртава на риби њену кожу.

Прича пред спавање: „Златна рибица“

УТОРАК: Јутарње петоминутно вежбање

Предшколска група: Од гласа до слова Ц (тражимо предмете, имена која почињу и завршавају се на слово Ц, тражимо слово Ц у средини и на крају речи). Радни листови из развоја говора

Млађа група: Решавамо задатке у радном листу „Мала школа“ и часопису „Крцко“

Музичка бројалица „Друштво“ уз помоћ музичких инструмената

Прича пред спавање: „Плави кит“

енглески језик: Do and don’t – 12 – 12,30

СРЕДА: Јутарње петоминутно вежбање

Предшколска и млађа група: Разговарамо о повредама, шта се деси када се ударимо? (повреда коже, бол, чворуга) Шта је чворуга? Како осећамо бол? Како добијамо модрице? Шта је рана, краста? Доносимо пакет прве помоћи, разговарамо о њеном садржају и намени. Ко нам пружа помоћ кад се повредимо? Исценирамо повреду и заједно превијамо рану, чистимо је

Прича пред спавање: „Лисица и рода“

ЧЕТВРТАК: Музичко забавиште: Људи ликују – 9 – 9,30

Јутарње петоминутно вежбање, вежбе за јачање кичменог стуба

Предшколска и млађа група: Усвајамо песмицу: „Када греје сунце мило“ Р. Арсић

Решавамо задатке у радним листовима и часопису Крцко

Прича пред спавање: „Принцеза на зрну грашка“

Енглески језик: Припреме за завршну приредбу – 12 – 12,30

ПЕТАК: Јутарње петоминутно вежбање

Предшколска и млађа група: Рецитујемо песму: „Чистоћа је пола здравља“ од Г. Тартаља Разговарамо о хигијени и њеном значају. Шта се дешава са одећом коју носимо? (испрља се) Како је премо и са чиме? Шта се налази на прљавој кожи, коси, рукама, одећи? (изазивачи болести) Зашто перемо зубе, сечемо нокте? Зашто се купамо, чему служе шампон и сапун?

Прича пред спавање: „Блистави осмех“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *