27. – 31. мај

МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ

У оквиру Еколошке недеље, са децом ћемо од рециклажног материјала правити звечке и неке друге музичке инструменте (трубе, бубањ, кастањете и сл.)
Припремићемо пластичне флаше, чаше, кашчице, сламчице, папирне ролне, пластичне и металне чепове, кутије од киндер јаја, амбалажни материјал (кутије од крема, бочице од шампона, купки…), као и фломастере, воштане боје, разне сличице, тракице, перлице, које ће нам послужити за украшавање горе наведеног материјала.
Деци ћемо дати да сама изаберу шта желе да украшавају или боје (флашице, ролне, амбалажни материјал). Посматраћемо и пратити шта раде и пружати им пуну подршку и помоћ. Када украсе и обоје оно што су одабрали, почећемо израду звечки и других музичких инструмената. У пластичне флашице, кутије од крема и киндер јаја, у ролнице… ћемо убацивати разно зрневље (кукуруз, пиринач и сл.). Низаћемо пластичне и металне чепове и тако правити разне звечке. Од ролни од убруса правићемо трубе, од кофица бубњеве и сл.
Када музички инструменти буду завршени правићемо изложбу радова.
Кроз ове игре учимо децу како могу неке неструктуиране материјале да користе на нове и њима непознате начине. Уједно подстичемо развој дечје маште и креативности.
Музичко забавиште: Лептир и цвет – понедељак – 9 – 9,30

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *