20. – 24. мај

ПОНЕДЕЉАК: Посета ДИНО ПАРКУ на Златибору

УТОРАК: Јутарње петоминутно вежбање помоћу реквизита (обручеви, лопте)

Предшколска група: упознавање деце са деловима биљке, истицање значаја очувања биљног света. Обнављање процеса фотосинтезе. Решавање задатака у радном листу из Света око нас.

Млађа група: упознавање са значајем воде. Драматизација приче „Штедња је важна“. Истичемо примере како штедимо воду. Бојимо изрезане капи воде од папира и правимо чесму штедње.

Одлазак у Дом културе: опера „Чаробна фрула“ – 10 часова

Прича пред спавање: „Кап воде“

Енглески језик: And here come the spring flowers – 12 – 12,30

СРЕДА: Јутарње петоминутно вежбање

Предшколска група: упознајемо се са одузимањем. Узимамо предмете и одузимамо одређен број. Вежбамо одузимање помоћу прстију. Обнављамо сабирање бројева до десет. Решавање задатака у радном листу из Почетних математичких појмова.

Млађа група: решавање задатака у часопису Крцко и попуњавање радних листова.

Прича пред спавање: „Халапљиви меда“

ЧЕТВРТАК: Јутарње петоминутно вежбање

Музичко забавиште: Коло у мају, Блистај звездо – 9 – 9,30

Предшколска група: усвајање слово У. Читамо причу о цару који је учио слово У. Играмо језичке игре везане за слово У. Цртамо и украшавамо слово У помоћу различитих материјала.

Млађа група: упознајеммо се са филтрирањем воде. Деца покушавају да направе филтер и пречисте воду. Помоћу микроскопа посматрамо чеснице у води.

Прича пред спавање: „Тигар и мачка“

Енглески језик: ABCD – 12 – 12,30

ПЕТАК: Јутарње петоминутно вежбање

Предшколска група: упознајемо се са појмом десетица и редни број. Пишемо и именујемо редне бројеве, а набрајамо десетице. Решавање задатака у радном листу из Почетних математичких појмова.

Млађа група: упознајемо се са начином живота деце у Африци и како они користе воду. Деци доносимо балон од 5 литара и разговарамо да они то троше за цео дан. Покушавамо да направимо експеримент да ли наш дан у вртићу може проћи са једним балоном воде. Подсећамо се зашто је значајно штедети воду.

Прича пред спавање: „Лисица и гавран“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *