Закључци са родитељских састанака одржаних 7,8 и 9 априла 2019. године

 1. Обележавање Дана планинарског друштва “Каблар” – недеља 7. април – окупљање на паркингу код Ловца од 7,30 до 8 часова – полазак на стазу у 8 часова. Вожња до села Марковица, на путу за Лучане до места где се одваја пут за манастир Сретење и врх Овчара. Успон на врх Овчара, кратко задржавање на три видиковца, након тога силазак до манастира Сретење. Након посете пешачење до амнастира Свете Тројице, посета истом и силазак у Овчар бању. Пешачење до дома Планинарског друштва Каблар где се затвара акција. Учеснике ту чека ручак, планианрски пасуљ и салата. Ручак за децу је бесплатан, родитељи плаћају 250 динара по особи. Превоз је обезбеђен у организацији ПД Каблар и скупштине града Чачка и за децу и родитеље Установе је бесплатан. Пријаве су могуће до петка 5. марта 2019. године.

 2. Васкршњи празници – поводом обележавања Васкршњих празника у четвртак 25. априла 2019. године у преподневним часовима водићемо децу која су заинтересована у манастир Сретење да тамо сви заједно украшавамо јаја. Млађа деца ће имати обезбеђен превоз до манастира, а старија ће са васпитачима ићи на пешчку туру од манастира Преображење до манастира Сретење. Цена превоза уколико је пун аутобус је око 300 динара. Моле се заинтересовани родитељи да се пријаве најкасније до петка 19. априла како би могли да организујемо превоз и пратњу за децу која иду на акцију, као и за децу која остају у вртићу.

 3. Излет у Дино парк на Златибору ће бити организован у месецу маја. Превоз, ручак (пица, палачинка, сок), улазница, едукативна тура са водичем, дечји зип лајн, дечје дино село, обилазак мини и беби зоо врта, тјубинг – ће коштати око1.500 динара зависно од броја учесника (цена превоза зависи од броја путника).

 1. Време је за ажурирање пријава за летовања на Тари или на мору. Моле се заинтересовани да се јаве до краја месеца априла како би обезбедили довољно места за све.

 2. Установа је добила дозволу за проширивање делатности на област организације едукативних излета , рекреативне наставе, летовања, зимовања за децу која нису у установи, као и за област издаваштва, штампања разноврсних материјала, сликовница, књига за децу предшколског узраста.

 3. Дана 24. априла у госте ће нам доћи деца из Косовске Митровице. У питању је позоришна група галерије “Акваријус”. Установа ће бити домаћин деци током преподневних сати. Обићи ћемо установе и споменике културе у Чачку, Овчар бању, вожњу катамараном и ручак. Након тога, у 17 часова у новој згради Градске библиотеке гости ће за децу и родитеље Установе извести позоришну представу под називом “Збуњена бајка”. Улазница за представу кошта 50 динара. Уколико неко од родитеља жели може слободном вољом дати и више. Од новца сакупљеног од продаје улазница биће плаћен превоз од Косовске Митровице до Чачка и назад. Остатак, уколико га буде било, ћемо дати деци да га употребе за набавку нових костима и реквизита за будуће представе.

 4. Током априла месеца васпитачи ће написати описе деце, запажања о њиховом напредовању и развоју. Нека они буду повод за разговор са васпитачима, педагошком службом на тему шта је то на шта треба обратити пажњу, како стимулисати даљи развој или подржати дете да савлада потешкоће. Моле се родитељи да описе не користе за упоређивање свог детета са другом децом, већ за конструктивне разговоре са стручним особљем вртића.

 5. У радним јединицама именовани су одговорни васпитачи: Градски бедем 14а – Кристина Преловић, у Војводе Степе 79 – Тања Николић и Светог Саве – Данијела Манојловић.

 6. Принуђени смо да ту и тамо од септембра месеца направимо мале промене у смислу васпитача који воде групу. Неколико васпитача ће отићи на трудничко боловање, други ће се вратити са породиљског. Водиће се рачуна о томе да се не мењају оба васпитача из групе, али ће неке групе претрпети измене. Молимо родитеље да имају разумевања за овакве промене.

 7. У току је истраживање на тему: Како употреба ТНТ тестова утиче на учење код деце предшколског узраста. У истраживање су укључена деца старија од 5 године. Реч је о тачним и нетачним тврдњама које су саставни део неких рачунарских игара које су опет део програма који се зове “Квизирација – учење кроз игру уз помоћ савремених инфорационих технологија – Модул 1” који је по трећи пот акредитован у заводу за унапређење образовања и васпитања, заведен под бројем 280. Истраживачке активности ће трајати до караја јуна месеца, а резулатети ће бити објављени у неком од стручних часописа и презентовани на стручним сусретима васпитача на нивоу Србије или шире. У истраживање је укључена једна васпитна група из вртића Мали капетан, а очекујемо да нам се придружи и нека група из ПУ “Радост”.

 1. Током летњих месеци ће три студента из различитих земаља света долазити у вртиће три пута недељно да раде програм енглеског језика са децом старијом од 5 година. Програм се спроводи у сарадњи са организацијом Ајзек и плаћа га Установа.

 2. Деца ће убудуће имати попуст од 20% на услуге МЕДИЛАБА – као доказ да дете похађа ПУ “Гимназион” родитељи треба да покажу неку од уплатница које добијају сваког првог у месецу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *