22. април – 3. мај

УСКРШЊА ЈАЈА

(од 22. до 26. априла)

У сусрет предстојећем празнику Ускрсу, разговарамо са децом о том празнику и обичајима везаним за њега. Како се они код куће припремају за Ускрс и како га прослављају са породицом. Причамо са децом каква су јаја за Ускрс и како их шарамо.

Током недеље са децом ћемо на различите начине и различитим техникама шарати и украшавати шаблоне јаја. Уз помоћ штипаљки које ће држати пом-пом лоптице, темперама ћемо отискивати по јајима туфне – кругове различитих величина и боја, и лепићемо макароне различитих облика које смо претходно обојили темперама. Украшена јаја ћемо изложити или дати деци да их понесу кући.

Музичко забавиште: Другарство – понедељак – 9 – 9,30

ПЕТАК: Велики петак – нерадни дан

НАШИ ШАРЕНИ ЦВЕТОВИ

(од 30. априла до 3. маја)

Окупићемо децу и показати им један цвет са разнобојним латицама. Питаћемо их: ,,Шта је то?“, ,,Какав је цвет?“, ,,Где расте?“, ,,Да ли цвеће мирише?“ и сл.

Потом окупљамо децу око стола и предлажемо им да обојимо и ишарамо латице и направимо од њих наше шарене цветове. Деци нудимо избор да латице боје фломастерима или воштаним бојама и бојама којим они желе и које одаберу. Када латице буду украшене и обојене лепимо их на круг (централни део цвета) и тако формирамо цвет. На крају ћемо направити изложбу радова.

Кроз ову активност подстичемо развој дечије маште и креативности, вежбамо моторику шаке и координацију око-рука.

ПОНЕДЕЉАК: Васкршњи празник – нерадни дан

СРЕДА И ЧЕТВРТАК: Првомајски празници – нерадни дани

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *