1. – 5. април

ПОНЕДЕЉАК: Јутарње петоминутно вежбање помоћу чуњева

Предшколска и млађа група: у платнену торбу стављамо различите врсте календара (стони, црквени, велики календар на коме се налазе умањени месеци, велики календар који се листа, мали календар оштампан на визит картама). Свако дете добије једну од табела – календара, црвени и црни фломастер. Задатак је да испише до краја дане у месецу који имa 31 дан, али тако да црном бојом буду означени радни дани, а црвеном бојом дани викенда.

УТОРАК: Јутарње петоминутно вежбање помоћу реквизита (обручеви, лопте)

Предшколска и млађа група: постављамо скривену слику (слика прекривена са неколико папира, скида се један по један. Решење прве слике је лето, друге јесен, треће зима, а четврте пролеће. Разговарамо о годишњим добима. Изводимо игру „Узми праву ствар“.

Прича пред спавање: Пиле Пилић

Енглески језик: Describing people – 12 – 12,30

СРЕДА: Јутарње петоминутно вежбање

Предшколска и млађа група: причамо деци како нам се јутрос десило да смо ишли улицом кад одједном поче нешто да нас гура у леђа. Окренемо се, погледамо, нема никога. Наставимо даље кад око нас поче нешто да фијуче и подиже нам косу у вис. Истичемо разне врсте ветрова. Слаби ветрови који нам милују лице зову се поветарац, лахор, развигор. Постоје и јаки ветрови који снажно дувају. То су северац, вихор. Постоје и они најјачи који носе све пред собом. То су циклон, торнадо. Читамо деци причу уз показивање илустрација. Водимо краћи разговор са децом о причи. Деци делим ветрењаче и играмо игру „Ја сам ветар покретач“. Покрећемо ветрењаче дувањем, опонашајући слабе ветрове (поветарац, лахор, развигор) и јаке ветрове (северац, вихор). Трчањем по соби са ветрењачама опонашамо ветрове које носе све пред собом (торнадо, циклон). Закључујемо да се кретањем ваздуха ствара ветар.

ЧЕТВРТАК: Јутарње петоминутно вежбање

Музичко забавиште: Пролећно коло – 9 – 9,30

Предшколска и млађа група: решавање задатака у часопису Крцко и попуњавање радних листова

Прича пред спавање: Доктор Фића прасе

Енглески језик: Describing people – 12 – 12,30

ПЕТАК: Јутарње петоминутно вежбање

Предшколска група: обнављамо слово Р. Читамо причу о цару који је учио слово Р. Играмо језичке игре везане за слово Р.

Млађа група: упознајемо се са релацијом у, на, ван. Израђујемо корпе које смештамо понуђене апликације.

Прича пред спавање: Патка и златна јаја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *