5. – 9. новембра

ПОНЕДЕЉАК: Позоришна представа за децу у извођењу Нишког позоришта.

Прича пред спавање:”Зашто лисица има црвено крзно?”

Музичко забавиште: „Једног дана решио мој тата“ – 9,30 – 10

УТОРАК: Драматизација приче “Јабука , В. Сутејева”, деца ће кроз ову причу развијати говор, богатити свој речник, али и имати прилику да глуме, уз помоћ луткица на штапићима. Од пластелина ћемо правити јежића и јабуку.

Прича пред спавање: ”Чаробна вртешка”

Енглески језик: Ring-a-ring – 9 – 9,30

СРЕДА: Смерови кретања – у соби правимо шумске путиће по којима се крећу животиње како би стигле до хране. Имаћемо праве, кружне, вијугаве, цик цак путеве и опонашамо поједине животиње и закључујемо којим се путем то најбрже стиже до хране (правим). Правимо отиске у брашну, песку, разговарамо о њима, како изгледају, итд.

Прича пред спавање: ”Зашто тигар има пруге?”

ЧЕТВРТАК: Погоди помоћу чула додира – у велику пластичну посуду сипаћемо просо, кукуруз и различите врсте воћа и поврћа (шаргарепу, кромпир, лук, јабуку, крушку, грожђе, итд.). Свако дете ће имати мараму преко очију и користећи чуло додира има задатак да погоди шта се то крије.

Прича пред спавање: ”Пинокио“

Енглески језик: Ring-a-ring – 9 – 9,30

ПЕТАК: Радни лист “Мала школа”радимо задатке у којима је потребно изабрати музичке инструменте (клавир, четкица, виолина, коцка, труба, итд.) и заокружити их. Ллепимо кантице са бојама на одговарајуће места, стављамо јабуке у корпе.

Прича пред спавање:”Свако се понекад боји”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *