12. – 16. новембра

УТОРАК: Јутарње разгибавање

„Патика, патика тражи свог власника“ – деца седе у кругу, а у средини су помешане све њихове патофне. Дете које почиње игру узима једну патофну, ако је његова задржава је и обува, а ако није шаље је даље у круг, док патофна не нађе свог власника. Деца уче да препознају своје патофне, уочавају сличности и разлике, уче о својим другарима, вежбају самосталност при обувању, развијају пажњу и уче се стрпљењу.

Прича за лаку ноћ: „Гуска која је носила златна јаја“

СРЕДА: Јутарње разгибавање

Котрљање лопте – Поделићемо се у две групе. Једна група ће котрљати лопту, а друга ће ширити ножице да лопта прође. Развијамо крупну моторику, спретност и окретност.

Прича за лаку ноћ: „Лукави зека и лав“

ЧЕТВРТАК: Јутарње разгибавање

Скривалице – користићемо ћебенце да се сакријемо од васпитача. Позивамо другаре да зажмуре, прекријемо једно дете и замолимо за тишину. Другари погађају ко недостаје (док погађају издвојимо дете из групе и сакријемо га). На овај начин вежбамо пажњу, концентрацију и развијамо машту.

Прича за лаку ноћ: „Доктор Фића прасе“

Музичко забавиште: Имитирање животиња уз музику и покрет – четвртак – 9 – 9,30

ПЕТАК: Јутарње разгибавање

Организујемо ручак у групи. Много смо гладни. Пола групе иде у набавку аутићима, колицима и песке и за то добијају кесе. Друга половина припрема ручак, укључује шпорет, припрема посуђе, пере донете намирнице. Негујемо сарадничке односе, играмо игру улога, учимо по моделу.

Прича за лаку ноћ: „Зец има новог пријатеља“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *