8. – 12. октобра

ПОНЕДЕЉАК: Јутарње петоминутно вежбање;

Предшколска група: Богаћење искуства деце о временским променама и променама код човека/животиња у јесен.  Разговарамо о радовима на њиви и цртамо криву и праву бразду. Попуњавамо радне листове упознавајући се са појмовима криво-право.

Mлађа група: Водимо разговор о томе које је годишње доба сада? Шта се то све дешава када је јесен са природом, које су боје највише заступњене? Шта раде маме, баке у јесен. Шта је то зимница? Од сувог лишћа које смо скупљали претходних дана правимо разне украсе, разгледнице.

Прича пред спавање: „Лисица и слон“

УТОРАК: Јутарње петоминутно вежбање.

Предшколска група: Развој говорних способности, коришћење нових речи и израза и фраза везане за радове у јесен. Разлажемо своје име на слова, а затим на слогове. Радна свеска из развоја говора: проналазимо иста слова.

Одлазимо у библиотеку. Учлањујемо децу и узимамо чланске карте. Изнајмљујемо дечје часописе на тему јесен. Користимо различите слике, цртамо и израђујемо наш јесењи часопис, који свакодневно допуњујемо.

Млађа група: Посета зеленој градској пијаци – разгледамо воће и поврће, упоређујемо, правимо класификацију по боји, укусу, мирису. У вртићу класификујемо разно воће и поврће које смо нацртали на папирним картицама по разним налозима: боја, укус, врста.

Прича пред спавање: „Нос који носи“

Енглески језик: Daily routines in the kindergarten – 12 – 12,30

СРЕДА: Јутарње петоминутно вежбање.

Предшколска група: Одлазимо у шетњу до Мораве. Уочавамо промене у природи. Посматрамо реку, дрвеће, лишће. Уочавамо разлику између листопадног и зимзеленог дрвећа. Сакупљамо лишће у кесу, спуштамо поред  кесе, на длан, итд.

Радан лист из света око нас: Годишња доба; Карактеристике јесени као годишњег доба.

Радан лист из математике: у, на, поред.

Млађа група: Усвајање стихова песме „Зимница“. Деца доносе од куће  једно воће и поврће. Разговарамо ко је шта донео и описујемо производ. Деца имају задатак да нацртају своје воће или поврће које  су донели. Правимо изложбу цртежа.

Прича пред спавање: „Да се мењамо?“

Позоришна представа: „Размажени принц“ у Дому културе у 11 часова

ЧЕТВРТАК: Јутарње петоминутно вежбање.

Предшколска група: Разговарамо о томе шта је метереолог, шта је ветар? Упознајемо се са стиховима песме „Ветар“. Правимо кишобране од папира, декоришемо и лепимо. Поподне читамо народну причу „Јесен“. Графомоторичке вежбе.

Млађа група: Од поврћа и воћа које смо скупили претходног дана правимо зимницу. Слушамо песму „Поврћијада“ уз звуке песме правимо зимницу. Сецкамо воће и поврће и стављамо у тегле. Правимо и украшавамо папирни затварач за тегле: хамер, папир, колаж, лепак, конфете.

Прича пред спавање: „Краљев бели слон“

Музичко забавиште: Песме о јесени – 9,30 – 10

Енглески језик: Daily routines at home – 12 – 12,30

ПЕТАК: Јутарње телесно вежбање;

Предшколски узраст: Разликујемо и именујемо дрвеће на основу облика листа, плода и коре дрвета. Разликовање појмова испод-изнад и попуњавање радног листа из математике.

Упознавање правила игре „Између две вастре“.

Попуњавање часописа Крцко.

Млађа група: Обрада приче „Прича увелог листа“. Ликовна активност: Јесење дрво, отискивање прстима боје јесени.

Прича пред спавање: „Ти си много мали“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *