24. – 28. септембар

ПОНЕДЕЉАК: Јутарње петоминутно вежбање.

Деци задајемо да нацртају и обоје неку особу коју пуно воле и да ће им након изложбе радова поклонити тај цртеж и тако исказати љубав. Док деца раде индивидуално, пуштамо им музику.

„Септембар“ Д. Костић – учимо песму за Јесењу променаду

Прича пре спавања: Зец има новог пријатеља

УТОРАК: Јутарње петоминутно вежбање.

Правимо точак осећања и деца изразом лица и покретом показују оно што виде на слици. На точку ће се наћи следећа осећања: срећа, туга, радост и љутња. Деца износе своја искуства и наводе ситуације када су се осећали срећно, а кад су били тужни и љути. Записујемо одговоре и правимо пано.

Прича пре спавања: Нерасположена овца.

енглески језик: Sailor‘s song – 12 – 12,30

СРЕДА: Јутарње петоминутно вежбање.

Изводимо игру Добар дан – руковање. Деца седе на свом месту и рукују се са другом поред себе, изговорајући Здаво, добар дан. Дајемо упутства о начину руковања :

* Срео си омиљени лик из цртаног филма,

* Срео си вештицу из Снежане и седам патуљака.

* Рукујеш се са другом кога ниси дуго видео,

* Са неким кога се плашиш, не волиш, на кога си љут,

* Рукујете се полако, нежно, тужно, љутито,

* Попут Ескима,

* Испод воде као рониоци,

* Са дивом, патуљком…

Деца седе, жмуре и треба да замисле особу коју воле. Потом отварају очи. Причају кога су замислили, шта осећају када помисли ту особу? Помоћу темпера осликавамо срце како бисмо га поклонили особи коју деца воле. Техника која ће се користити је монотипија.

Прича пре спавања: Усамњено чудовиште.

ЧЕТВРТАК: Јутарње петоминутно вњжбање.

Показујемо деци слике на којима су приказана различита осећања. Деца уочавају слику на којој је приказан страх. Дечак је кренуо у продавницу и док је пролазио поред једне куће из дворишта је залајао пас. Показујемо деци слику на којој је приказано осећање љутње. Слику пратимо причом: „Мој комшија Пера је отишао са својим другарима у шуму. Тамо су видели корњачу и он није знао како се та животиња зове. Другари су почели да му се смеју и да га задиркују.“ Љутња је негативно осећање  и није добро да се љутимо, али ни да чинимо нешто чиме љутимо друге – другаре из вртића, родитеље, васпитачицу. Осећања су доживљавање радости, страха, туге, бриге, љутње, беса, љубави. Свако осећање приказујемо сликом  и пратимо причом.

Прича пре спавања: Софијин осмех.

енглески језик: Sailor‘s song – 12 – 12,30

ПЕТАК: Јутарње петоминутно вежбање.

Пуштамо песмицу „Кад си срећан, правитимо је покретима који се помињу у песмици. Игра траје докле год постоји интересовање. Деца која не знају текст усвајају га након дужег понављања.

Јесења променада – Градски парк 11 часова

Прича пре спавања: Тужна принцеза.

музичко забавиште: Код бабе и деде на селу – 9,30 – 10

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *