9. – 13. јули

ПОНЕДЕЉАК: Радни листови и часописи, часопис Крцко. Деца имају задатак да обоје једном бојом (оловку, каиш и панталоне), потом треба да повежу облике и њихове сенке. Нпр: тачка до тачке добија се слика делфина.

УТОРАК: “И у добру и у злу”- Причање приче помоћу слика. Уз помоћ слика подстичемо децу да говоре и на тај начин изражавају своје мисли, осећања, доживљаје.

СРЕДА: Време је за причу: “Само храбро” (Свако се понекад боји). Разговарамо о осећањима, причамо о страху: шта је то страх, зашто се бојимо, шта нас то плаши?

ЧЕТВРТАК: Полигон спретности. У дворишту организујемо полигон где ћемо се такмичити у играма са лоптом: убацујемо лопту у кош, обарамо чуњеве помоћу лопте, добацујемо једни другима лопту, погађамо мету уз помоћ лопте.

eнглески језик: Are you ready to make me order? – 9,45 – 10,15

ПЕТАК: Играмо игру “Иде маца око тебе”. Деца седе у кругу једно дете је маца и у руци носи мараму. Док деца певају песмицу “Иде маца око тебе, пази да те не огребе, чувај мио реп, немој бити слеп, ако будеш слеп отпашће ти реп”. Када  деца заврше песмицу дете треба брзо да спусти мараму иза леђа детета које изабере, изабрано дете устаје из круга и  трчи око остале деце, а дете које је маца треба брзо да седне на место детета које је изабрано, уколико то не учини опет је маца.

eнглески језик: Are you ready to make me order? – 9,30 – 10

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *