23. – 27. јула

ПОНЕДЕЉАК: Јутарње петоминутно вежбање.

Упозанјемо децу са стиховима песме „Рециклажа“ и усвајамо их:

Кад употребиш своје руке вешто,

кад из ничега направиш нешто,

када коцкице почну да се слажу

добијеш рециклажу.

Када узмеш кутију стару,

па од ње направиш гитару.

Кад идеје старе рециклираш,

ново дело креираш.

Рециклажа није гњаважа,

рециклажа је забава.

Рециклажа није гњаважа,

рециклажа је забава.

УТОРАК: Јутарње петоминутно вежбање.

Доносимо различите рециклажне материјале: пластичне чаше, флаше, поклопце. Правимо предмете и фигуре од понуђеног материјала и украшавамо разнобојним шареним папирима.

Прва група: прави држаче за оловке – деца ће добити картоне од ролни тоалет папира.  Друга група: прави ланчиће од цевчица. 

енглески језик: Lets travel to… – 14,45 – 15,15

СРЕДА: Јутарње петоминутно вежбање.

Деци делимо зелене и наранџасте картончиће како би их поделили у две групе. Обе групе стају у колону, тј. као возић до линије означене на поду.

Постављамо полигон и демонстрирамо деци: треба да подигну пластичну кесу за смеће са пода. Деца носе кесу ходајући по линији залепљеној на поду, прелазе преко столице и обилазе чуњеве. Када дођу до средине, подижу са пода један предмет, тј. отпадак (лименке, пластичне кесе, изгужван папир, флаш,е пластичне чаше…) и стављају га у кесу за смеће, а затим настављају да ходају до краја линије где просипају у картонску кутију „смеће“, а затим се трчећи враћају на почетак, предају следећем детету кесу за смеће, одлазе на крај колоне, а следеће дете наставља игру.

ЧЕТВРТАК: Јутарње петоминутно вежбање.

Упознајемо децу са појмом „депонија“. Показујемо им снимак складиштења и одлагања смећа. Разговарамо о људима који одржавају наш град чистим. Истичемо карактеристике комуналног отпада и објашњавамо шта значи биолошки отпад, како се он може искористити?

енглески језик: Lets travel to… – 14,45 – 15,15

ПЕТАК: Јутарње петоминутно вежбање.

Обрада слова E. Читамо причу о цару који је научио слово Е. Подстичемо децу да наброје имена, предмете… који почињу и који се завршавају на слово E.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *