2. – 6. јули

ПОНЕДЕЉАК: Јутарње петоминутно вежбање.
Разговарамо о освежавајућим напицима и храни коју једемо током лета. Истичемо значај лимунаде за наш организам. Доносимо лимун, цедаљку, мед, бокал… Заједно правимо лимунаду. Делимо је свој деци. Говоримо о витамину Ц и зашто је битно да витамине уносимо у организам.

УТОРАК: Јутарње петоминутно вежвање.
Ликовно стваралаштво: доносимо мале коцкице, папире различитих боја, белу темперу, исечене апликације лимуна, лиске нане и сламчице различитих боја. Деца праве своју лимунаду. Помоћу беле темпере, коцкица деца отискују и осликавају на папир различитих боја. Папир искројимо тако да буде облика чаше. Деца наносе лепак и прислањају апликације лимуна и лиски нане. Затим лепе сламчицу.
енглески језик: Summer vokabulary – 14,45 – 15,15

СРЕДА: Јутарње петоминутно вежбање.
Подсећамо се кад једемо сладолед, какав он може да буде, од чега се прави, каквог је укуса? Деца истичу своја искуства о сладоледима који су јели. Показујемо деци снимак како се у фабрикама праве сладоледи, а затим пред њих стављамо посуду, млеко, масу за сладолед. Показујемо како бисмо ми могли кући да направимо сладолед. Односимо масу у фрижидер и након неког времена закључујемо које су се промене десиле на умућеној маси: постала је чврста, хладна.
Спуштамо пред децу прибор уз помоћ ког правимо кугле сладоледа. Свако дете покушава да формира по једну куглу и стави у посуду.
ЧЕТВРТАК: Јутарње петоминутно вежбање. Усвајамо стихове песме „Сладолед“

С укусом воћа
ил’ чоколаде,
наша се срца
брзо засладе.

И сви већ знају
да летњи је ред,
провести дан
уз сладолед!

Разговарамо о усвојеном и ослањамо се на дечја искуства о сладоледима: где их купују, ко им купује, колико га често једу?
енглески језик: Summer vokabulary -14,45 – 15,15

ПЕТАК: Јутарње петоминутно вежбање.
Ликовно стваралаштво: нудимо деци папире различитих боја, лепак, колаж папир искојен у различитим облицима, перлице, макароне, дугмиће.
Папир кројимо у облику сладоледа, а деца узимају понуђен материјал и покушавају да га украсе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *