4. – 8. јуни

КАРТИЦЕ И ПРЕДМЕТИ

Ова активност помаже деци да схвате прелажење са конкретног на апстрактно мишљење. Предмет који дете држи у руци исти је као онај који се налази на картици.

На почетку показујемо детету верну фотографију предмета и то чинимо само са три предмета и три картице. Стављамо картице испред детета, узимамо први предмет и пажљиво га посматрамо, кажемо детету његов назив и стављамо га поред његове слике. Настављамо тако са другим предметима, осим ако дете покаже жељу да самостално настави даље. За ову активност није неопходно да дете зна да говори, али треба да буде у стању да се концентрише и посматра док му ми показујемо неку активност. Такође, треба проценити његово интересовање за језик. Касније ћемо моћи да направимо картице које су сличне, али не потпуно идентичне са оним што представљају: фотографију пса коју дете треба да повеже са фигурицом пса, или фотографију на којој је приказана само глава пса.

Слике које нису у потпуности идентичне са предметима захтевају више размишљања. Деца веома воле ове активности и можемо да их варирамо користећи све више серија предмета.

Музичко забавиште: Разболе се лисица – уторак: 9,30 – 10 часова

СРЕДА: Преглед физијатра – Др. Невенка Јовичић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *