21. – 25. мај

ПОНЕДЕЉАК: Деци испричамо доживљај како смо се уплели у паукову мрежу. Кроз причу их наводимо да погађају шта се догодило. Доносимо паука у тегли и сва деца га посматрају. Уочавамо његове карактеристике и заједно га враћамо у природу.  Деца говоре о томе где су они видели паука, шта је радио, чиме се храни, на који начин и сл. Показујемо слике различитих паукова. Посебно издвајамо Тарантулу. Током боравка у природи деца имају задатак да промнађу паукову мрежу.

УТОРАК: Мој љубимац – Градски парк – 10 часова

Отварање изложбе ликовних радова – Галерија Народног музеја – 16 часова

енглески језик: Music -14,45 – 15,15

СРЕДА: млађа деца: Постављамо полигон где деца прво четвороношке прелазе око постављених чуњева, затим клупко вуне намотавају око обруча. Када заврше тај задатак такмиче се ко ће више вате залепити у паукову мрежу. Обруч лепимо папирном траком тако да формирамо паукову мрежу. Тиме једна страна постаје лепљива. Деца треба да узму куглицу од вате и баце према пауковој мрежи тако да се задржи у њој. Победник је група која има већи број погодака.

старија деца: Наука уживо – ОШ Вук Караџић – 10 часова

Ко ће брже, ко ће пре – Градски парк – 17 часова

ЧЕТВРТАК: Усвајамо појмове дугачко – кратко. Деца узимају клупко вуне и одвијају дуже и краће нити које „паук“ плете. Упоређујемо предмете у соби, затим запажамо дужине ствари у природи. Меримо стопалима дужину тепиха. Доносимо метар и упознајемо децу са дужином од један метар. Меримо ствари у соби, дворишту вртића. Поредимо ногавице тренерки, рукаве и сл.

Решавамо задатке у часопису Крцко.

Мајстори, мајстори свих заната… – двориште Народног музеја – 10 часова – пријављени такмичари

Турнир друштвених игара – ресторан Белви – 16 часова

музичко забавиште: Како се шта ради – 10 – 10,30

енглески језик: Music -14,45 – 15,15

ПЕТАК: Свако дете добија папир и парче папирне траке. Траком прави паукову мрежу на папиру. Нудимо црну темперу коју деца четкицом наносе на папир. Одлепљујемо траку, а на црној подлози остају бели трагови паукове мреже.

Поједина деца покушавају да нацртају паукову мрежу и паука, као и места где су видели паукову мрежу. У свескама радимо графомоторичку вежбу. Покушавају да нађу пут паука до бубе која се уплела у његову мрежу.

Најрецитатори, најговорници – ОШ Вука Караџић – 10 часова – пријављени такмичари

СУБОТА: Спортски дан – Атлетска стаза – 16 часова

НЕДЕЉА: Планинарски дан – Протића конак – 7,30 часова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *