16. – 20. април

ПОНЕДЕЉАК: Драматизација „Сунце греје, све се смеје“ помоћу лутки на штапу. Разговарамо о виђеном и истичемо шта се дешава на ливади када је пролеће.

Правимо цветове од сламчица и пластелина. На столовима се налази по један пластелин за сваког. Формирамо куглицу коју треба да залепе на парче папира, затим од сламчица правимо латице.

УТОРАК: Подсећамо се цртаног филма „Пчелица Маја“. Изводимо игру „Моје путавање кроз пролећну ливаду“. Пуштамо музику Вивалди – Пролеће (Vivaldi-Spring). Деца затварају очи. Замишљају своје путовања кроз ливаду. Себе стављају у замишљену улогу неког од становника или биљки ливаде. Када се заврши композиција разговарају појединачно о личном доживљају и замишљеном.

Играмо музичке столице уз песму Миње Суботе „Сунце греје, све се смеје“.

енглески језик: My mother is…, my father is… 14,45 – 15,15

СРЕДА: Одводимо децу у парк. Изводимо покретну игру „Берем цвеће“. Децу делимо у две групе, групу мласачака и групу белих рада. Свако дете има задатак да убере по један цвет у зависности којој групи припада. Правимо од цвећа слова на стази. Иписујемо почетна слова азбуке, имена деце, назив наше групе. Скупљамо цвеће на гомилицу и деца праве букет. Украшавају га осталим лишћем, гранчицама и травом коју изаберу.

Позориште Бубамара у вртићу: Пас и мачкица – 11,15 – 11,45

ЧЕТВРТАК: Упознајемо се са појмом пара. Делимо апликације цвећа које стиже у пролеће. Покушавамо да нађе свако свог пара. Изводимо језичку игру. Изговарамо прво слово цвета, изостављамо прво слово, говоримо задње слово.

Радимо графомоторичке вежбе у свескама. Деца имају задатак да споје тачке и формирају цвет.

музичко забавиште: Музика и покрет – 10 – 10,30

енглески језик: My mother is…, my father is… 14,45 – 15,15

ПЕТАК: Разговарамо шта животиње раде у пролеће. Издвајамо ласте, роде које долазе из топлијих крајева, говоримо о животињама у шуми, шта оне раде у пролеће. Закључујемо ко се буди из зимског сна. Децу делимо у групе и уз помоћ папира, колажа и лепка правимо ласте и роде.

Изводимо покретну игру „Ласте проласте“.

 

Излет у Београд – 7,15 – 20 часова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *