19. – 23. март

ПОНЕДЕЉАК: Радни листови и часописи. Решавамо загонетке са животињама. Када погоде о којој животињи је реч, деца имају задатак да обоје слику те животиње. Препознајемо животиње и њихове особине (мудар као сова, глуп као магарац, вредан као мрав, лукав као лисица).

УТОРАК: Учимо ређалицу – Познајем животињуДраган Лукић:

Познајем животињу која гласно њаче

Познајем животињу која гласно гаче

Познајем животињу која гласно лаје

Познајем животињу која гласно рже

Познајем животињу која тихо пијуче

Познајем животињу која тихо мјауче

Познајем животињу која тихо цвркуће.

Извлачимо слике из магичне кутије и деца опонашају ону животињу чију су слику извукла из кутије.

музичко забавиште: Активно слушање музике (Пећа и вук, Карневал животиња…) – 10 – 10,30

СРЕДА: Велико – мало, уочавање својстава предмета према величини, уочавамо ште је све велико и мало око нас (велике су васпитачице ,а ми смо мали, ми смо велики у односу на бебе), које су то играчке велике, а које су мале у нашој

соби, (коцке, животиње, судићи, воће и поврће) издвајамо велике на једну страну, а мале на другу. Играмо игру Велики и мали, велики смо када стојимо усправно, а мали смо када чучнемо, на знак васпитача деца су велика или мала, на тај начин учимо вежбамо концентрацију.

ЧЕТВРТАК: Делови тела (глава, очи, уши, уста, нос, руке, ноге, прсти), разговарамо чему они служе (глава да се мисли, нос да миришемо и дишемо, очи да видимо, уши да чујемо, руке да додирујемо, ноге да ходамо…)

енглески језик: Weather forecast – 9,45 – 10,15

ПЕТАК: Полигон спретности, баци лопту, провуци се испод столице, скочи у обруч, додирни чуњ. У соби правимо полигон, деца се такмиче у паровима ко ће брже извршити задатке .

енглески језик: Weather forecast – 9,30 – 10

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *