Обележавамо 10 година рада

ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА 10 ГОДИНА РАДА

 

14.5. ПОНЕДЕЉАК: ФИНАЛЕ ТАКМИЧЕЊА У ПРОГРАМИРАЊУ

10 часова – Финале такмичења у програмирању за децу предшколског и основношколског узраста.

Текст читавог конкурса можете пронаћи на сајту Установе: http://gimnazion.rs/2018/01/najava-takmicenja-u-programiranju-za-predskolce-i-osnovce/

  1. 5. УТОРАК: МОЈ ЉУБИМАЦ, ЛИКОВНИ КОНКУРС НА ТЕМУ „МОЈ ВРТИЋ“

10 часова – двориште вртића у улици Градски бедем – Изложба кућних љубимаца. Деца могу да донесу свог љубимца или, уколико то није могуће, његову фотографију. Награђује се дете које најбоље представи свог љубимца (не љубимац). Задатак за дете је да исприча нешто о свом љубимцу – како се зове, када га је и од кога добио, како се стара о њему, стварну или измишљену анегдоту из њиховог заједничког дружења…

Најбоље представљање ће бити награђено, а победника ће прогласити жири у саставу: Силвија Пашајлић (уредник РТС дописништво Чачак), Ана Ђуровић (ветеринар), Теодора Илић (Пас и тим, удружење за заштиту животиња)

16 часова – Отварање изложбе ликовних радова у галерији Народног музеја у Чачку. Радове на тему „Мој вртић“ доставити најкасније до 1. априла 2018. године на адресу Градски бедем 14а Чачак. Најбоље радове наградиће жири у саставу: Мирјана Демковић (ликовни уметник), Живота Драмлић (ликовни педагог), Никола Ковачевић (лекар, сликар). Радови могу бити урађени у различитим техникама, не већим од формата блока број 5. Радови се не враћају, организатор задржава право коришћења и објављивања радова.

 

16.5. СРЕДА: ПАРК ЗНАЊА, КО ЋЕ БРЖЕ, КО ЋЕ ПРЕ

10 часове – Наука уживо – Парк знања – Регионални центар за стручно усавршавање

17 часова – Градски парк: У играма спретности и сналажљивости, које су забавног, не такмичарског карактера учествују деца и одрасли заједно.

 

  1. 5. ЧЕТВРТАК: МАЈСТОРИ, МАЈСТОРИ СВИХ ЗАНАТА
  • ушивање дугмића и закрпа – дете и мајка, тетка, бака, а може и деда, ујак, тата… – на платненој подлози уз помоћ разнобојних крпица, тракица и дугмића дете и одрасли заједно треба да креирају што лепшу слику – мотив по избору
  • вуница – дете и мајка, тетка, бака, стрина, а може и стриц, теча, тата… – заједно треба да направе што интересантнији рад користећи вуницу – хеклање, плетење, таписерија, ткање… – мотив по избору
  • шмирглање, куцање ексера, зидање циглица, прављење одливака од гипса… – правимо грађевину по избору… – дете и тата, стриц, ујак, деда, а може и бака, тетка, мама…
  • кутак кухиње – сецкање, мешење теста… – деца и одрасли – припремање оброка и уметничко сервирање – мотив по избору
  • шта све могу да направим од глине

10 часова – Градски парк – Најбоље радове ће наградити жири у саставу: Катарина Радојевић (аранжер), Мирослав Милетић (свештеник), Мирјана Демковић (ликовни уметник)

 

18.5. ПЕТАК: НАЈРЕЦИТАТОРИ, НАЈГОВОРНИЦИ и ТУРНИР ДРУШТВЕНИХ ИГРАРА

10 часова – мала сала ОШ „Вук Караџић“ – Такмичење у рецитовању и лепом говорењу. Од пријављених кандидата ће се формирати узрасне  категорије такмичара, а најбоље рецитаторе или говорнике ће прогласити и наградити жири у саставу: Мима Дмитровић (књижевник), представник Дечјег одељења Градске библиотеке,  ОШ „Вук Караџић“ (Јелена Бојовић, професор српског језика и књижевности)

16 часова – ТУРНИР ДРУШТВЕНИХ ИГРАРА – у ресторану „Белви“ ћемо играти занимљиве друштвене игре. Дете и родитељ ће заједно играти против другог детета и родитеља: домине, не љути се човече, мице, шах, бегемон, Золорето, Ово, Quoridor kid, Specific, Katamino, Lumina, Fivedaun, Difference… Победнички пар остаје за столом, добија нови противнички пар и тако редом док се не добије шампион изабране игре. За најбоље играче организатор је обезбедио награде.

 

19.5. СУБОТА: СПОРТСКИ ДАН

17 часова – Спортски центар „Младост“ – Такмичење у екипним и појединачним спортовима између вртића. Такмичиће се тате и синови једног вртића против тата и синова другог вртића. Маме и ћерке једног вртића ће се такмичити против мами и ћерки другог вртића. Добродошли су и: стричеви, тетке, баке, деке, ујаци, тече, стрине и остали… Очекујемо учешће сва три вртића ПУ „Гимназион“. Добродошли су и такмичари из других вртића Моравичког округа.

екипа за мали фудбал – 5 одраслих и 5 малишана

екипа за надвлачење конопца – 5 одраслих и 5 деце

екипа за трчање на сто метара – дете и родитељ

штафетно трчање – 4 пута по 100 метара – 4 родитеља и 4 детета

екипа за скок у даљ – сабирају се скокови родитеља и детета

Победнике очекују медаље и награде.

 

20.5. НЕДЕЉА: ПЛАНИНАРСКИ ДАН

Вожња возом до Овчар бање и планинарска шетња на Каблару или Овчару – учесници деца и родитељи.

 

Право учешћа на свим активностима имају деца предшколског узраста и њихови најближи. Деца основношколског узраста су добродошла на такмичење у програмирању, рецитовању и лепом говорењу, као и на планинарењу и на турниру друштвених игара.

Учеснике и такмичаре свих активности можете пријавити најкасније до 1. марта 2018. године на следећи начин:

Приликом пријављивања потребно је доставити следеће податке: име и презиме, матични број, вртић/школа, контакт особа, телефон, меил адреса.

ВАЖНО: Услови конкурса за такмичење у почетном програмирању су објављени посебно на сајту установе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *