29. јануар – 2. фебруар

ПОНЕДЕЉАК: Постављамо деци различите допуњалке и загонетке везане за домаће животиње (кокошка, пас, крава, свиња, гуска, мачка,…). Изражајно казујемо причу „Препирка домаћих животиња“. Водимо разговор о прочитаном и децу постичемо да наброје домаће животиње, користи које имамо од њих и чиме се хране.

ликовно стваралаштво: Шарени петао – 15,30 – 16

УТОРАК: На хамеру цртамо сеоско двориште са шталом, свињцем, кокошињцем, обором, оградом, сеном, појилицом, јаре, јагње, теле, ждребе, пиле, прасе док су сличице њихових мајки измешане. Настојимо да деца најпре открију „збрку” и предложе шта треба урадити, тј. где која животиња борави, а затим да придруже апликације мама на одговарајући начин.

енглески језик: 1,2,3,4 – 14,45 – 15,15

СРЕДА: На једном крају радне собе постављамо кружно ластиш који представља кокошињац у ком су пилићи. На другом крају стављамо лисицу (дете) изабрано бројалицом. На знак пилићи излазе из кокошињца и кљуцају кукуруз. На следећи знак долази лисица која јури пилиће који беже машући крилима у кокошињац. Дете које лисица ухвати узима његову улогу и игра се понавља у складу са дечјим интресовањима.

 ЧЕТВРТАК: Децу делимо у групе и дајемо им селедеће задатке:

  • Прва група – Свако дете добија бели радни лист на коме је нацртана овца. Деца треба да обоје главу овце и ноге црном дрвеном бојицом, а у позадини да доцртају траву, сунце и да обоје небо. На тело овце и на врху главе деца лепе лоптице од вате које су претходно обликовали.
  • Друга група – Делимо стиропор који треба да обоје зеленом темепром, а затим постављају шибице са свих страна које ће представљати ограду. Деца посипају стиропор сеном. Правимо кокошињац, шталу, обор. Постаљају животиње на одговарајуће место.
  • Трећа група- Добијају картонску ролну коју треба да обоје розе темпером. Деца лепе ирезану и исцртану главу прасета. Лепе, испод очију, чеп од флаше који преставља нос.

енглески језик: Where s my nose? – 14,45 – 15,15

 ПЕТАК: Слушамо са Цд-а песмицу „Пилићи“ и играмо уз њу покретну игру, опонашамо све животиње које се помињу у песмици.

 

музичко забавиште: израда звечки – 15,30 – 16

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *